Tuesday, 12 August 2014

Wadihana Islamik Steak House


Yesterday I am craving for a beef steak. So I went to a steak house like usual. Sorry, I think I didnt snap a pic of food before.

I order the Rip Eye Beef Steak as I dont really like the fatty part on the meat. 

For me, the taste is okay as I like to be well done for my steak. The sauce that choosen was the Black Pepper sauce while my partner choose the Mushroom sauce. The price is quite reasonable too. 

Mushroom Soup Rib Eye Steak

Black Pepper Sauce Rib Eye Steak

Strawberry Milkshake

Pineapple Fresh Juice

Thursday, 7 August 2014

To tell or not to tell

Im not the kind of man who likes to cheat or telling gossips. It is better to keep it myself.

Sometimes, we cannot tell the truth even we really want to shared it to others. Why? It may be the reason for people to blame, condemn or even blaming us.

For me, telling the truth is good, but it is very dissapointed when we did it, it might be misunderstood by the others. It is difficult to satisfy all parties and much better to keep it ourself.

I know my post recently is all about the feeling, but it is the only way I can express my feeling.




Wednesday, 6 August 2014

Student nowadays

Sometimes I feel the tension before entering the class. Usually I will feel the anxiety before seeing them. It kill my passion or I could say my willingness of teaching into fed up.

If only they know how much the teacher struggle to make them happy in their life.

I just dont care anymore. All the things I could say is it is up to you. If you wish to be success, struggle now, if u want to be a loser. Keep playing!


Tuesday, 5 August 2014

Relationship! Eff it!

Mudah je hidup kalau semua benda dapat tekan butang back. Aku stress! Aku memang dari mula x suka ada relationship. Tp bila once u have started and it means u have to deal with my habit. Once Im in a relationship. I will be only love u. But, after some times u realize that Im no longer worth to be kept and now u said that we can reverse! So easy! I know my place and I should always know the risk of having a relationship with u. Yes! You made the great choice! If only you will be happy be leaving me. Please do it. 

One thing I know is, I would never be in any relationship anymore. I dont want to feel this feeling again. It kills me! 

All I could say is, Thank you so much for everything. Being a friend is, turning it into something else is the worst as it is not easy to forget the memories once we have anything at all later. 

Im not the one who asked for this. And I always know my level. That is why I would never asked more. I know I dont deserve it.

Monday, 4 August 2014

Kerja

Sy pernah terbaca satu post di instagram yg mengatakan "tidak pernah sy mengucapkan syukur apabila tiba hari sabtu"... Sy rasa cemburu dengan statement dia sbb dia rasa seronok dgn keje dia n dia enjoy walaupun disuruh bekerja pada hari sabtu...

Hmmm... Cakap psl keje ni, sometimes or most of the times sy rasa sgt stress dan tension dgn keje sy. Sesiapa yg pernah deal dgn manusia tau la bagaimana tekanan yg dihadapi dan ada sahabat pernah ckp, cukup la sehari je aku handle budak2 ni. Kalau setiap hari mcm ni, boleh botak kepala... Tp sy bernasib baik sebab kepala masih belum botak  walaupun dah tahun ke3 bekerja.

Berurusan dengan perkara yg x menjadi minat sesorang sering menyebabkan seseorang tu menghadapi stress. Sy merasakan perkara ini kerana sy sgt enjoy buat kerja yg berkaitan dgn ape yg sy minat walaupun secara percuma. Hmmm...

Hmmm... Sy tau, kdg2 sy seperti tidak bersyukur dan menerima ketentuanNya, tapi orang yg menggalas beban je yg tau betapa berat beban yang digalasnya.

Maaf. Sy sudah tidak mampu menyimpan bebanan ini...

Friday, 1 August 2014

Novel Melayu

Hai. Lama x post ape2 kan.
Xtau la kenapa, xde mood kot...

Hari ni sy terbaca satu post org share di Fb. "Kenapa aku x minat baca novel melayu".

Setelah baca post tu, x dinafikan bnyk point yg ditulis tu betul dan sukar dinafikan. Tp bagi sy, kenapa perlu nak hentam or kisah kalau dah tau novel tu macam tu. Novel tu ditulis atas imaginasi penulisnya sendiri dan dia x ganggi or paksa sape2 pun utk baca novel yg ditulisnya.

Bagi sy, memang ceritanya banyal yg cliche or stereotype, tapi at least dia ada effort utk menghiburkan pembaca novel yg minat novel tersebut. Bab nama2 bombastik dalam novel memang x dinafikan memang agak da boom dan bajet2 cute mcm tu. Tp itu kan atas imaginasi penulis. Bagi saya, xde sape ada hak utk kutuk nama seseorang. Rasionalnya ialah yang pilih nama seseorang tu orang tu sendiri ke? X kan! Jadi kenapa nak kutuk pilihan mak bapak atau pilihan novelis tu sendiri. Kadang2 org yg suka kutuk nama org lain ni sebab dia jeles dgn nama org yg dikutuknya. 

Banyak lagi yg boleh dikupas bab novel melayu ni. Tp bagi saya, kalau x berminat nak baca, bnyk lagi pilihan yg boleh dibuat. Nak pilihan terbaik? Pilih la buku ilmiah dan buat research or summary psl buku tu. Mudah kan? 

Sekian bebelan utk hari ni.

*mode: sentap or terasa jgk sbb sy baca jugak novel melayu time bosan walaupun tahu ceritanya cliche...