Monday, 4 August 2014

Kerja

Sy pernah terbaca satu post di instagram yg mengatakan "tidak pernah sy mengucapkan syukur apabila tiba hari sabtu"... Sy rasa cemburu dengan statement dia sbb dia rasa seronok dgn keje dia n dia enjoy walaupun disuruh bekerja pada hari sabtu...

Hmmm... Cakap psl keje ni, sometimes or most of the times sy rasa sgt stress dan tension dgn keje sy. Sesiapa yg pernah deal dgn manusia tau la bagaimana tekanan yg dihadapi dan ada sahabat pernah ckp, cukup la sehari je aku handle budak2 ni. Kalau setiap hari mcm ni, boleh botak kepala... Tp sy bernasib baik sebab kepala masih belum botak  walaupun dah tahun ke3 bekerja.

Berurusan dengan perkara yg x menjadi minat sesorang sering menyebabkan seseorang tu menghadapi stress. Sy merasakan perkara ini kerana sy sgt enjoy buat kerja yg berkaitan dgn ape yg sy minat walaupun secara percuma. Hmmm...

Hmmm... Sy tau, kdg2 sy seperti tidak bersyukur dan menerima ketentuanNya, tapi orang yg menggalas beban je yg tau betapa berat beban yang digalasnya.

Maaf. Sy sudah tidak mampu menyimpan bebanan ini...

No comments: