Tuesday, 23 October 2012

Kisah Kita

Hai... lama tak menulis dalam bahasa melayu kan...
hari ni saya rasa macam nak menulis entry ni dalam bahasa melayu pulak...

Pernah tak anda2 google nama sendiri di Search engine macam google ke, yahoo ke, bing ke... apa je lah yang boleh cari apa2 yang nak dicari? x pernah? sila buat sekarang! hahaha...

Saya pernah buat ini dan pernah jugak saya baca kisah2 yang kadang2 tak ada kaitan pun dengan kita tapi ada je di hasil carian tu... tak ke pelik tu?

Ok... berbalik kepada topik yg agak kontroversi kalau sekali baca kat atas tu, saya sebenarnya ada terbaca sebuah blog kawan saya yang pernah cari nama dia sendiri dan end up frust sebab terbaca kisah lama boyfriend dia yang sangat2 jiwang... sadis kan...

Tujuan saya tulis kat sni sebenarnya nak bagitau la, tak ade faedahnya nak canang kisah cinta yang ntah sampai jinjang pelamin ke tak tu... silap2 bercinta bagai nak rak, tengok2 kena tinggal dek buah hati tu sebab gaduh pasal bende remeh je... kan dah malu satu dunia... pelissss la...

Ada gak la faedahnya kalau tulis pasal family sendiri, parent sendiri, adik2 sendiri, anak2 sendiri n suami sendiri... at least itu memang konfirm hak korang... xde la mulut nak mencela mengata bila apa2 jadi... contohnya, kalau pun suami isteri tu bercerai, sekurang-kurangnya ada jugak kenangan manis korang dengan bekas suami @ isteri tu... ni br kapel je dah kenangan manis bagai... tolong la...

Mesti ada yg kata sy skeptikal or pathetic kan... tp itula kebenarannya... bukan nak burukan orang, tp sy memang x suka kalau br bercinta, berkapel tetiba nak berjanji sumpah setia bagai...

Untuk sape2 yang terbaca ni, tlg la jgn salah anggap... saya bukan nak kutuk @ jeles dgn perhubungan ke percintaan korang, tp sekurang-kurangnya korang tau la batas-batas sebagai boyfriend girlfriend ni... x perlu nak canang satu dunia kisah cinta Romeo Juliet korang tu, nnt kalau x jadi sape yang malu? haaa... diri sendiri jugak...

Ok la... tu je untuk hari ni... banyak lagi benda nak tulis ni, tp busy la... sejak dah bekerja ni... hehehe... Chow!


5 comments:

shaa bonitaa said...

shaa x brape suke kalo tunjuk2 kat fb..hahaa like telling da whole world..tp setiap org ade cara tersendiri nk express feeling kan..biarla dia,asal bahagia..hehee :p

Siti Syaqiq said...

he...he..he..betul..betul..

Ibuhani said...

hehehe.....betul tu. Blog kisah diri sendiri n keluarga kita jer....x citer pasal orglain lg bagus.

Hizrian Roslee said...

Shaa: well everybody have their own POV...

Siti: kan! hahaha

Auntie Mahani: betul3x! hehehe... tp sometimes sy ada juga blog psl others, tp as long as it is not annoyed others than it's okay...

Azham Vsvc said...

sy selalu tulis nama sendiri kat google sebab nak naikkan page ranking blog hehehe....