Tuesday, 26 April 2011

Sorry Seems To Be the Hardest Word

It's sad, so sad
It's a sad, sad situation
And it's getting more and more absurd
It's sad, so sad
Why can't we talk it over
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word

Salam... So sorry as I start this post with a song not with Salam... But, It is an induction set of this post right, I will considered it okay la for this time...
Hmmm... Have u ever heard about this song before?
Have u ever know what's the meaning of this song?
Have u ever think about what does it mean?

I know that this song really made fr a loving couple, but for this time I'll talk about other things.
Should I say that the word "SORRY" is a very easy word that is so damn difficult to be say sincerely.
Why does it happen?
I do think that the word "Sorry" is a very powerful words that could melt people stone heart.
Do u think like that? for me I do think like that as I just need to say it sincerely and never repeat the mistake again and everything could change back to normal.

Hmmm... I wonder do they still read this blog?
It's up to them if they still read this blog or not but I still think that I cant easily forget what they do.
they were a few case that I want to talk about here....

The first case is when I lost a few good friends due to some stupidity. I'm not saying that it is truly their mistake
I lost the because of time management, I really hate when people is not punctual. why is that? It is because time is a thing that could never be replaced...
and due to that things, I become very angry and the only thing that I hope they said is "I'm Sorry"...
And I can guarantee u that I can tolerate with it easily.
But, what do they choose is they choose to backup each other without telling me what had happen.
So, Is it my fault or their? but now, It is up to them... I think I need to see one of the person to say sorry n we just need to forgive what happen that night.

About another story is when a person that is damn annoying and so whatever keep annoying people and then he will say sorry easily right before the examination. For me, when he said sorry it is truly okay, but please never do such stupid things again. Hey you, you are such a jerk as you keep repeating the same stupid things again and again. Why I hate him so much now?
Yeah, he will once post "Sorry Friends for my fault n words before this..." I will easily said to myself "He is apologizing the mistake and certainly doing it again next time, and posting the same things again... Hahaha... Pathetic!

Please ya pal, if u want to say the words, say it sincerely and never repeat it again.
I'm also a human being that keep repeating the same mistake, but as long as u try, u would never repeat it again.
n never say sorry if u never meant it. UNDERSTAND!!!

Thursday, 21 April 2011

Emel 1Malaysia

Salam...
Dah dgr psl citer baru?
ala, psl emel 1Malaysia tu...
Ape pendapat korg?
Klu tny pendapat sy, terus terang sy ckp NONSENSE!
Ye r, cuba fikir balik, RM50 juta dilaburkan utk akaun emel 1Malaysia?
Hey! Waddaheck?
Perlu ke?
In fact, Emel dr Yahoo, Google, MSN, Microsoft n even Streamyx n Jaring pun dah x terguna...
Sy sorg pun dah ade beberapa emel aktif yg x larat nak dimoderate, ni nak tmbah plak @1MalaysiaDotComDotEmWai....
Ape kes???

lagipun, 50 juta bukannya satu jumlah yg sikit la...
nak pulak setiap rakyat buat satu emel 1Malaysia?
ntah2 dihanjengkan lagi ade la...
imagine la, org2 yg x reti guna komputer pun ade emel...
camne la baby, atuk2, nenek2 tu sume nak wat emel?
hey... klu setiap rakyat hv their own PC with internet connection ok la jugak...

Ni nak adekan setiap rumah satu internet connection pun susah, nak ada emel?
lg la mengarut... n nak tmbah lagi, Internet Package plan kat Malaysia ni mahal la... tau x???
so, what's the main reason nak buat tu sume???

P/S: klu korg x setuju, bleh join FB Say No to 1Malaysia Email ni...

Monday, 18 April 2011

Sumpah Menyampah

Salam...
hmmm... sori la klu tgok tajuk pun korg rasa berbulu or whatever...
tp bila tgok balik, mmg sy sgt2 menyampah n mmg dah menyumpah pun...
Hey! please la...
korg mesti fikir, apehal mamat ni nak hangen2 x memasal tp x ckp psl ape ni

Ok, meh sini nak citer,
sebenarnya, saya rasa menampah n geli sgt2 psl politik Malaysia ni...
ye r, asal la nak dihebohkan sgt psl kes dlm kain org...
bukan nak backing sape2... DSAI ke, Al-Juburi ke, Umi Hafilda ke, sape2 la
tp rase mcm makin hari makin menyampah bila tgok paper je, semua citer psl mende alah seks here n there...
Eh, tolong la... korang ingat org tua je ke yg baca paper, ktorg yg x brape tua n x brape muda ni pun baca paper la... n budak2 skola rendah pun baca jugak la...
Eeeeeeuuuuuwwww... x psl2 la citer2 psl seks ni dorg dah x pyh nak tunggu dewasa pun dah tau ape mende seks tu... x caye, cube tanya budak skolah rendah

Nak lagi best plak kan, x lame lepas tu heboh la citer akhlak budak2 dah macam sial.
ye r, bile tgok YouTube ke, ape ke, ade je citer budak skolah buat itu la, buat ini la...
n then salahkan cikgu sebab x pandai nak mendidik budak... Hello... before blame others tu, tgok dulu diri sendiri tu...

Skang ni makin saya menyampah bila time2 nak pilihanraya ni, macam2 la cerita tokoh ni buat ini, tukuh tu buat itu... Hellooo... Korg kalau nak jadi tokoh ke pemimpin ke fikir balik, layak ke korg nak jadi pemimpin... memang la x dinafikan everybody makes mistakes, tp kalau korg x boleh handle mistakes korg tu, x payah le nak mimpi jadi menteri ke, perdana menteri ke...

lagi satu, asal le kes2 menjubur ke ape ke perlu naek ke Mahkamah Setinggi mungkin??? Asal org laen nye kes menjubur x naek pun smpai mahkamah tinggi? apehal la nak buang duet rakyat??? Apesal? sebab dorg tu popular? sebab dorg tu terkenal? sebab dorg tu Hensem?Hensem ke???

skang ni plak, time2 nak pilihanraya ni makin bertambah2 la citer pelik2 ni... hey, korg fikir sendiri la, nak pilih mamat kuat menjubur tu ke? nak pilih org yang jual citer menjubur tu? skang ni kan, klu ckp sakit bontot je kan mesti org ckp? ko kene XXX dengan sape? Hello??? korg bayangkan la... naseb baek la budak2 skang ni  still lg terpengaruh dgn citer Kak Limah, klu x, korg bayangkan la ape jadik... Haisssshhhhh!!!! Sumpah Menyampah...

P/S: klu korg xnak bace or x suke bleh la blah dr post emo kali ni... nnt dtg blik bile sy dah post mende elok sket...
Emo sebab org ckp sy kene tuuuutttt sebab saket bontot...

Friday, 15 April 2011

Nak Dinner kat mana ek?

Salam semua...
Dah lama kan x tulis ape2 kat blog ni...
dah bersawang, berhabuk n mcm2 la...
tu la, sblm tinggal ari tu x tutup dgn kain putih
(hek eleh, bajet mcm tinggal perabot plak)

Ok la, x nak r merapu panjang2...
sementara ade mood nak merapu meraban ni baek straight to the point...

Hmmm... sebenarnya sy ni jenis yg suke makan...
so, sy nak citer bab makan...
n sy pun bkn yg jenis suka makan kat satu tempat jer...
klu x caye, tny la kwn2 sy, dorg sume tau sy jenis yg suka try tempat mkn...

Ishhh... Panjang plak celoteh mamat ni

Ok la, Malam sabtu lepas sy teringin gile nak mkn seafood stemboat, so sy n beberapa org kwn pegi la try Flaming Steamboat kat Sunway, tp tgok2 fullhouse... waaa... x dpt mkn seafood. so, ktorg pun pegi la mkn kat Hartz Chicken Buffet... Makanan dier? hmmm... terpulang pada individu... utk org yg mkn ayam based, ok la...

FLAMING
Sbb x dpt mkn kat Flaming mlm tu, sy pun book la Flaming Danau Kota utk malam Rabu. ... so ktorg pun pegi la mkn mlm kat Flaming tu... Huhuhu... Heaven wooo... sgt2 best...
Sy suka mkn sup tomyam dier n the variety of food sgt2 la bnyk dan menarik hati... waaaa... suke sgt2...
tp satu la tips utk korg2 yg nak pegi mkn kat c2, x perlu la amek ingridients yg merapu tu bnyk2... kang x abis n x leh mkn yg mhl2 such as Ketam, Udang, Mussels, Kepah n mcm2 la... rase rugi plak... n ade ais krim jugak... whoaaa... seriously like seriously heaven r...
Opppssss... sori, tertunjuk plak... hehehe...

The leftover of our food... Aiyaaaakkk... here n there...

Ok... I think it's enough for Flaming... let's go to the second story....
Ok... ni plak citer yg sgt2 r pns... Cewah, bajet reporter plak
x de ape sgt pun, td kwn sy tny where to have Romantic Dinner,
Sy pun like... WTH, Aku awek pun xde, mana le tau sgt tmpat Dinner romantic ni...
tp sbb sy ckp sy kan suka try tmpat mkn best2, so sy bg la cdgn slps dibantu oleh Pakcik Gugel nih...
n susah jugak ye bile nak suggestkan tempat based on budget n appetite ni...
ye r, bkn sume org suke buffet, western, Chinese, Korean, Traditional, Spanish, Italiannes food ni...
tp seb baek r, sy tau dia ni jenis mkn simple je, so sy pun suggest la Bora Asmara n Bijan Bar n Restaurant...
nmpak sedap n x terlalu mahal la for a couple celebration... so, sy pun kasi la suggestion tu kat dier...

Ok la, sbb sy pun x pernah smpai lg kat restoran2 tu, x dpt la nak bg review ke ape ke...
x psl2 kna saman plak kan... hmmm... sebenarnya klu korg dah xde idea sgt nak mkn kat mana, tp korg ade bnyk mende yg nak mkn ke nak try ke... bleh la korg try cr kat Malaysia Most Wanted Food... seriously senang gile n bnyk je tempat menarik yg korg leh try... tp sy pun ade gak mende laen yg sy slalu guna... tp utk Nokia Users je r... sbb sy guna Apps "Garmin", "Foursquare", n "Here n Now"... mende2 ni seriously membantu mase nak cr tempat2 yg kite nak...

Klu ade ape2 probs kasi tau je ek... klu bleh tolong, sy tolong r... hehehe...

P/S: Thanx for the Pics... The pix is the courtesy of Miss Edward...