Friday, 15 April 2011

Nak Dinner kat mana ek?

Salam semua...
Dah lama kan x tulis ape2 kat blog ni...
dah bersawang, berhabuk n mcm2 la...
tu la, sblm tinggal ari tu x tutup dgn kain putih
(hek eleh, bajet mcm tinggal perabot plak)

Ok la, x nak r merapu panjang2...
sementara ade mood nak merapu meraban ni baek straight to the point...

Hmmm... sebenarnya sy ni jenis yg suke makan...
so, sy nak citer bab makan...
n sy pun bkn yg jenis suka makan kat satu tempat jer...
klu x caye, tny la kwn2 sy, dorg sume tau sy jenis yg suka try tempat mkn...

Ishhh... Panjang plak celoteh mamat ni

Ok la, Malam sabtu lepas sy teringin gile nak mkn seafood stemboat, so sy n beberapa org kwn pegi la try Flaming Steamboat kat Sunway, tp tgok2 fullhouse... waaa... x dpt mkn seafood. so, ktorg pun pegi la mkn kat Hartz Chicken Buffet... Makanan dier? hmmm... terpulang pada individu... utk org yg mkn ayam based, ok la...

FLAMING
Sbb x dpt mkn kat Flaming mlm tu, sy pun book la Flaming Danau Kota utk malam Rabu. ... so ktorg pun pegi la mkn mlm kat Flaming tu... Huhuhu... Heaven wooo... sgt2 best...
Sy suka mkn sup tomyam dier n the variety of food sgt2 la bnyk dan menarik hati... waaaa... suke sgt2...
tp satu la tips utk korg2 yg nak pegi mkn kat c2, x perlu la amek ingridients yg merapu tu bnyk2... kang x abis n x leh mkn yg mhl2 such as Ketam, Udang, Mussels, Kepah n mcm2 la... rase rugi plak... n ade ais krim jugak... whoaaa... seriously like seriously heaven r...
Opppssss... sori, tertunjuk plak... hehehe...

The leftover of our food... Aiyaaaakkk... here n there...

Ok... I think it's enough for Flaming... let's go to the second story....
Ok... ni plak citer yg sgt2 r pns... Cewah, bajet reporter plak
x de ape sgt pun, td kwn sy tny where to have Romantic Dinner,
Sy pun like... WTH, Aku awek pun xde, mana le tau sgt tmpat Dinner romantic ni...
tp sbb sy ckp sy kan suka try tmpat mkn best2, so sy bg la cdgn slps dibantu oleh Pakcik Gugel nih...
n susah jugak ye bile nak suggestkan tempat based on budget n appetite ni...
ye r, bkn sume org suke buffet, western, Chinese, Korean, Traditional, Spanish, Italiannes food ni...
tp seb baek r, sy tau dia ni jenis mkn simple je, so sy pun suggest la Bora Asmara n Bijan Bar n Restaurant...
nmpak sedap n x terlalu mahal la for a couple celebration... so, sy pun kasi la suggestion tu kat dier...

Ok la, sbb sy pun x pernah smpai lg kat restoran2 tu, x dpt la nak bg review ke ape ke...
x psl2 kna saman plak kan... hmmm... sebenarnya klu korg dah xde idea sgt nak mkn kat mana, tp korg ade bnyk mende yg nak mkn ke nak try ke... bleh la korg try cr kat Malaysia Most Wanted Food... seriously senang gile n bnyk je tempat menarik yg korg leh try... tp sy pun ade gak mende laen yg sy slalu guna... tp utk Nokia Users je r... sbb sy guna Apps "Garmin", "Foursquare", n "Here n Now"... mende2 ni seriously membantu mase nak cr tempat2 yg kite nak...

Klu ade ape2 probs kasi tau je ek... klu bleh tolong, sy tolong r... hehehe...

P/S: Thanx for the Pics... The pix is the courtesy of Miss Edward...



No comments: