Wednesday, 30 June 2010

Praktikum SK Bandar Utama Damansara 4

Saya Kini sedang Menjalani Praktikum di 

SK Bandar Utama Damansara 4


Sekolah ni berada di Bandar Utama,
bertentangan dengan One Utama senang skit nak shopping
dekat je dgn IKEA, Ikano Power Centre, The Curve, Tropicana n Giant Damansara...
Whoaaa... sume sgt dekat... kena kawal diri ni

hmmmm... perjalanan selama 15 minit setiap hari dr IPBA...
tp klu balik sekejap je... hehehe...
ye r... sbb UM kan one Way je... so, tu yg lmbt...
hmmm... xde jem pun dtg skola pg2...
balik pon smooth je...

p/s: MBPS tetap di hati...

Friday, 25 June 2010

Istana Nurul Iman...



Saya pasti ramai yg pernah dengar nama
Istana Nurul Iman
Istana ni merupakan Kediaman rasmi Keluarga Diraja Brunei.
Istana ni juga berfungsi sebagai Pejabat Perdana menteri keran Sultan Brunei juga adalah Perdana Menteri Brunei.
Jangan x tau yang Brunei mengamalkan Sistem Pemerintahan Monarki...

Ok... kita tgok Fakta ni ek...

Istana Nurul Iman mempunyai
~1788 buah bilik dan 257 buah bilik air... Wow...
~ sebuah Throne Room dan sebuah Banquet Hall yang dapat memuatkan 4000 orang dalam sesuatu masa.
~ 5 buah kolam Renang.
~ Sebuah masjid yang dapat memuatkan 1500 orang.
~ 564 Chandelier.
~ 44 tangga.
~ dan 18 buah lif.
~ sistem air-cond berpusat.
huhuhu... mesti susah kan nak uruskan sebuah istana mcm ni...
ni lg satu interesting facts psl istana ni...

Istana Nurul Iman diuruskan oleh Hyatt Hotel...
Take note that there's no Hyatt Hotel In Brunei until this article was written

Keluasan istana ni adalah 2,152,782kaki persegi (200,000.0 m2)
Wow...

Pemandangan Istana Nurul Iman dari udara


Pemandangan dari seberang sungai

Nak tau lagi fakta menarik psl istana ni...
Istana ni hanya menyimpan separuh koleksi simpanan Kereta Sultan Brunei yang dikatakan mempunyai lebih dari serbu buah kereta Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, Porsche, Lexus, BMW, Mercedes n bnyk lagi...

Istana Nurul Iman juga tercatat dalam Guiness World Book Of Record sebagai

World's Largest Residential Palace !!!...

Hmmm... mesti sgt2 teringin nak lawat kan???
hahaha... x boleh sebab istana ni x dibuka untuk lawatan awam...
ia hanya dibuka setahun sekali selama 3 hari iaitu Hari Raya Aidilfitri...

Pemandangan Istana Nurul Iman dari Satelit... Google Earth

p/s: teringin nak jd org Brunei... Tax x de, Tol x de, harga kereta pun x mahal... tp harga mknn mahal ye kwn2...

Pangeran Mohamad Hizrian Bin Roslee

I'm So Sorry...

I'm So sorry okay...
the internet connection is quite poor to update the things a wanna post...
In fact, there's many house chore need to be done... hehehe...

n also, kinda bz wif sumting dat really not related with me...
So sorry... I'll try to update soon...

This Post maybe deleted if the post come very soon

Monday, 21 June 2010

Arrrrrgggghhhhh... Saya x suka radio Melayu...

Saya x suka dengar radio melayu...
Kontroversi kan tajuk post ni...
kenapa sy x suka radio melayu???
sebab iklan and penyampaian yang ntah ape2 je...

lagi satu kenapa saya x suka radio melayu...
radio melayu bnyk mainkan lagu2 Indonesia...
harap nama je Radio Malaysia...
tp almost 90% lagu yg dimainkan lagu indonesia...
bkn nak diskriminasi or berpuak2...
tp cuba bayangkan kenapa artis malaysia x popular di Indonesia?
adakah radio di indonesia mainkan lagu2 artis Malaysia???
and Deejay pon ade plak yg terikut2 slang Indonesia...
Helloooo... Awk tu Deejay Malaysia Okay!!!!

satu lagi yg sy x suka... IKLAN RADIO!!!
sgt2 menyampah bila iklan radio mcm served org yg bodoh je...
cara iklan tu disampaikan macam rakyat Malaysia ni IQnye rendah plak...

Contoh~
~ "kalau x de Kicap Jalin, Saya Pun x lalu makan"
~ "Kopi Macho???"
n mcm2 la iklan yg annoying... memang sakit telinga kalau dengar

Topik2 yang dibincangkan kadang2 memang sangat menarik, tapi bg la ilmiah sikit, bagi rakyat malaysia berfikir secara kritis n kreatif sket... kadang2 terfikir gak, kenapa la rakyat malaysia sanggup buang duit utk call n merapu di stesyen radio tue...

p/s: Deejay Radio yg Okay bg saya
~ Linda Onn Dulu
~ Halim Othman
~ Richie Rachman


Saturday, 19 June 2010

Tag....

Okay... entry ni sebenarnya dah berbulan2 sy buat n peram je...
hehehe....

n then br terbaca reminder dr nor psl tag ni... tu yg cr2 n selongkar bli... seb baek jumpe gak...
hahaha...

Okaylah... bace ye...

1. Adakah anda merasakan anda hot?

Hmmmmm... Frankly speaking, I'm a bit hot... (temper) bkn hot laen... hahahaha...

2. Upload wallpaper laptop yang anda gunakan sekarang



3. Cerita pasal gambar ini.

OK... sume org tau ni gmbar keta kan... n to be more specific, It's a BMW. n much more specific, It's BMW X6... It's my dream car... That's all...

4. Kali terakhir makan pizza?

Hmmmm... before cuti sem... fully sponsored by Zul, the senior of me... he came to visit us n treat us Domino's Pizza... It Cost him almost 100 for 5 pieces of pizza... TQ Zul...

6. Apa anda buat sambil menyelesaikan tag ini?

Makan Jajan... hahaha...

7. Selain name sendiri, anda dipanggil dengan name ape?

Hmmm... ade certain2 org je yg pgl nama Hizrian... yg laen~
Close friends~ Yan n Hiz...
Kedah Relatives~ Abg Long...
S'wak Relatives~ Boy
Family~ Abang je...

8. Tag 5 orang yang anda nak tag (Ok... Yg ni sy tukar ek...)
[ Blog yg sy suka baca, yg laen pun sy stalking gak, tp yg ni yg primary r...]

1~ Aunty Mahani
2~ NorFatimah
3~ Niny Palal
4~ Asyraf Muklas
5~ Fadila Fatin

9. Siapa no 1 anda? no 2?

No 1. Aunty Mahani ni sebenarnya, my friends mother, but she's so caring and she made us feel like there's no boundary between us... even we never met before...
No. 2. NorFatimah is a very good girl that past this tag to me... ish... nak kna sekeh ni... btw, she's a nice girl...

10. Katakan sesuatu pade No. 5

Fatin~ hmmm... oit... blikMesia jgn lupe bwk blik souvenir utk aku... hehehe...

11. No 3 ade hubungan dengan siapa?

Niny Palal ni xcelly dah berkapel... so dia ade hubungan dgn BF dia la... hehehe... x knal la...

12. Kata kata cinta pada no 4

x tau la nak pesan pe kat dia ni... sbb dia ni lg power bab2 ni dr sy... hehehe

13. Berikan 5 perkara yang anda tahu orang yang tag anda

1~ Seorang yg manja...
2~ A good girl...
3~ Pandai masak, sbb slalu cite psl msk...
4~ Orang Malaysia = Johor + KL + Kent (InsyaAllah)
5~ A Future Teacher...

p/s: this post had been edited a few times to meet the latest requirement... hahaha...

Friday, 18 June 2010

18th June 2010

It's a wonderful date in my life...
It has reconnect me with a lot of my old friend...
Omaigosh... I miss em much...

I juz came back from a wonderful reunion with a few Form 6 teachers...
and we have fun together in AS KFC...

And one more amazing things was, I found my bestie FB...
and we start chatting coz we didn't meet since 15... almost 8 years...
and I hope to see him soon... before ho travel abroad again...

note: Aaaarrrrggghhh... this over sensitve tummy had turn me crazy when I ate the Black Pepper Crunch this afternoon...

p/s: gonna update bout the reunion soon as the pics is still in the camera...

Sunday, 13 June 2010

The Mood came back...

After a quite long time didn't write anything, finally the mood came back...
I like to write sumthing here as there are alot of things happening around me...
but, every time I start to type anything here it's just like the story gone and disappear...
the wind blew it through the hot air here and there...

As there were a lot of story to be written, so I need sometimes to remind and recover the story well...
warrrggghhh... I should says that everything's going on as usual...
I understand that some people might says that I'm such an arrogant or forgotten people, but I juz got no mood and idea of writing...

Hope this mode maintain...
OK... need to sleep and get the idea back first before I continue to my story...
Till then, live a peaceful n blast life...

Wednesday, 9 June 2010