Monday, 21 June 2010

Arrrrrgggghhhhh... Saya x suka radio Melayu...

Saya x suka dengar radio melayu...
Kontroversi kan tajuk post ni...
kenapa sy x suka radio melayu???
sebab iklan and penyampaian yang ntah ape2 je...

lagi satu kenapa saya x suka radio melayu...
radio melayu bnyk mainkan lagu2 Indonesia...
harap nama je Radio Malaysia...
tp almost 90% lagu yg dimainkan lagu indonesia...
bkn nak diskriminasi or berpuak2...
tp cuba bayangkan kenapa artis malaysia x popular di Indonesia?
adakah radio di indonesia mainkan lagu2 artis Malaysia???
and Deejay pon ade plak yg terikut2 slang Indonesia...
Helloooo... Awk tu Deejay Malaysia Okay!!!!

satu lagi yg sy x suka... IKLAN RADIO!!!
sgt2 menyampah bila iklan radio mcm served org yg bodoh je...
cara iklan tu disampaikan macam rakyat Malaysia ni IQnye rendah plak...

Contoh~
~ "kalau x de Kicap Jalin, Saya Pun x lalu makan"
~ "Kopi Macho???"
n mcm2 la iklan yg annoying... memang sakit telinga kalau dengar

Topik2 yang dibincangkan kadang2 memang sangat menarik, tapi bg la ilmiah sikit, bagi rakyat malaysia berfikir secara kritis n kreatif sket... kadang2 terfikir gak, kenapa la rakyat malaysia sanggup buang duit utk call n merapu di stesyen radio tue...

p/s: Deejay Radio yg Okay bg saya
~ Linda Onn Dulu
~ Halim Othman
~ Richie Rachman


2 comments:

Nor fatimah Md don said...

wuuu~i loike tis post..ngaaaa~setuju..iklan sgt tah pape ok...x bertaULiah org yg wat iKlan tuh~huhu...

Misz Pinkie Winkie said...

hhehhehe...
setuju..setuju