Wednesday, 10 February 2010

Habis Madu, Sepah Dibuang...

Salam...
lama x update blog nie...
tringin nak update, n bnyk je topik nak ckp, tp kkdg2 topik tue terlalu kontroversi n boleh menyentuh hati bnyk pihak...(propa jer lebey)
hehehe...

Ok lah... x nak melalut panjang...
hr ni nk ckp psl Topik kat atas tue...
pernah x rasa mende mcm ni???
ni sy nak ckp psl couple2 la nie...

Kenapa kita kalau dah clash dgn x-crush kita slalunya kita dah x baek...
n kenapa kadang-kadang boleh smpai x nak dgr pun nama x kter tue....
ape salahnya klu kita dah clash pun, kita trus berkawan dgn x kita tue...
like one of my friend, dia dah clash, tp still contact jg x dia...

ade gak lagi satu kes, sy kwn dgn mamat ni n minah nie...
mase couple dulu ckp:
Minah: M lah jantung hatiku, M lah sayangku, M x berharta tp kaya budi bahasa, M baik hati, M kacak bergaya... pendek kata M lah segala-galanya...
Mamat: N lah Buah Hatiku, N lah paling cantik di antara semua gurl, N lah bakal Ibu solehah, N lah pengubat hati...

Tp bila dah clash, dua dua ckp...

"Jangan Sebut Nama "TUT" dengan aku... Menyampah..."

Hiiii... Dunia2... x fhm btol la sy...

bnyk versi gak sebenarnya org bercinta yg clash nie...
ade yg still in contact with thier x, tp susah nak predict n I hope it's better for U to keep a safe distance if u guys didn't plan to have any more relationship... (Sorry my bestfriend, I need to use ur case for this entry, never planned to broke ur heart again)

P/S: bukan la baek sgt nak nasihat org... tp klu kwn2 bgtau ape2 yg berlaku kat X korg tue, jgn la nak emo kat kwn korg tue plak... dia juz nak smpaikan jer...

Sorry once again if u guys terasa dgn entry nie...
I juz try to make it more mild n never planned to make U guys hate me...

Peace... No War...

12 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

buat baik di balas baik.
tak baik ngaduh-ngaduh.
nantie umat islam berpecah belah
uiks..ada kene mengena ker?
layanzzzzzzz.

ilyana kamaruddin said...

"ade yg still in contact with thier x, tp susah nak predict n I hope it's better for U to keep a safe distance if u guys didn't plan to have any more relationship.."
trasa sket kot ngan ayt kt ats ni..hehehehe..weh tjuk ko 2 xsesuai la..ade lak abis madu sepah dibuang..hahahaha

Diarihatiku1976 said...

saya setuju... yg baiknya.. dah lepas sudahhh.. takyah dikenang... hidup jgn stress.. ahahkss

Ibuhani said...

Yanz....pd aunty..life is too short...rugi kalau bermusuhan dlm hdp ni....x kiralah dia ex ke tdk.....just be friends with everybody n anybody....dosa tau putuskn siratulrahim tmbhn sesama islam. Make peace not war in life :)

HizRyanz said...

Mizz Pinkie~
A'ah la.. ade kene mengena gak kot...

Yana~ So sorry ok... need to use that for this entry...

Akak DiariHatiku~
Thanx for reading my blog...
Hmmm... bknnya apa... sometimes kta kna gak berbaik dgn sume org...

Aunty Mahani~
Agree with that aunty...
ni pemerhatian sy on my friends...
kdg2 rassa mcm x bezz ble tgok my friend ni gaduh bla dah clash...

ilyana kamaruddin said...

yan: it's okay...ak da immune da ngan ayt2 ko.,...ahhahha

I N D A H said...

aku setuju dgn ko
if da clash skali pon,
bg aku,
dia ttp kawan aku
tapi ade gak ex aku yg sggup aku sbg musuh dia..
tp my 1st exBF smpai skang we still jadik besfren

HizRyanz said...

Yana~ bagus r klu ko dah immune ngan ayt2 aku... at least ko fhm...

Syaza~ bagus2... yg nak musuh dgn x ni le yg x ape2 je...

ilyana kamaruddin said...

yan:xpe..ak ok..da mkin tua beb..nk cntrol2 emo sket..ehehe

missL33n said...

yan...aku stuju...apa salah jd kwn...sb pada mulanyanya pun kwn biasa gak kan...cuma di upgradekan...hehe...

HizRyanz said...

Haha... A'ah kan cik...
tp better take a safe distance between those...

niny said...

ohh, sangatlah setuju dengan ayat2 di entri anda. tak perlu nak gaduh2 ke hapa. dah takde jodoh, nak bt ape kan? anggap just satu pengalaman lepas je lah. :)