Friday, 20 November 2009

Merdeka...

Hmmm...
sy dah merdeka ari nie...
hehehe... tp utk sem ni je r...
ingatkan bezz bler merdeka cmnie...
tp bosan gak upenye...
adoyai... x de aktiviti lgsg nak wat...

Nak blik kedah, tp my mom x bg blik lg sbb dorg nak dtg cni...
nak jln2 dulu ktnya...(ke nak shopping ma??)

lmbt lg la nak blik kedah... Rindu plak rasanya...
ape la agaknya citer kedah skang nie...

Wednesday, 18 November 2009

Buat Baik Berpada-Pada, Buat Jahat Jangan Sekali...

Ish3x... tajuk entry mcm serius jer kan...
sebenarnya x de pape sgt...
sy nak citer yg kiter klu buat baik tue jgn la baik sgt kat org...
berpada-pada la time nak buat baik tue kan...
eh3x... ape yg sy merepek nie...

Sebenarnya sy nak cter psl smbutan bufday sy td...
Eh???!!! Bufday sy ari ni ke???
xctually bufday sy lg sebulan la... 18 Disember la...

Nak tau citer x???
mcm ni citernye...
bende ni start a few mlm lpas...
sy pg la lepak2 kat makcik guard teman dia dgn beberapa org kwn sy...
sekali ada org gtau sy yg bufday kwn sy dah dkat...
so ape yg nak buat... sy pun ckp le...
kite buat kek orang le... hehehe...

lpas tue mende tue diam jer sbb nak suprisekan dier...
so mlm yg ditunggu2 pun tiba... mlm ni ler...
sy pun terlibat sm dlm proses membuat kek tersebut...

bhn2 nye ialah...
~ Telur Busuk
~ Bawang Buruk
~ Air sinki

So ktorg pon turun le ramai2 utk celebrate...
sy jd jurukamera time tue...
pastu ade plak paip tercabut n sy dtugaskan utk menyambung blik paip tue...
skali bile sy tgh repair tue, ade plak org dtg tuang air tue n say Hepi Bufday Yan...
Adoyai... (Dah aku agak)...

Hmmm....
air tue busuk sesangat...
Uweeekkk... muntah2x...

tp ok gak...
biler lg nak dpt pengalaman cmnie kan...
Ape2pun sy nak ucapkan Time Kasih bnyk2 kawan2...

p/s: maybe kelas ktorg je yg wat mende ni sbb ktorg semua guys...kelas lain x tau le plak...
Time Kasih pd:-
[Badan Pelaksana]
~ EmZek ~
~ Uzair ~
~ Rahman ~
~ Awie ~
~ Acap ~
~ Daud ~
~ Akmal ~
~ Kecik ~
~ Wady ~

Saturday, 14 November 2009

Micasa...

hehehe... mcm Picasa je bunyinye kan...
tau x ape maksud Micasa???
Mi Casa ni Rumah Saya...
Mi mksudnye saya dlm bahasa Sepanyol, Casa plak bermaksud rumah...

Td, masa tengah bosan x tau nak wat ape kat bilik ni sy pon browse le HP tgok gmbar2 yg ada dlm HP nie...
Ingat nak delete separuh gambar2 yg mcm x berkaitan tue...
pastue tnampak plak gmbar umah sy yg br nie...
mesti ade yg x tau kan sy dah pindah umah...

sblm ni duduk kat taman, tp skang dah duduk di kampung...
nak berubah angin kata mama...
tp x jauh pun dr umah lama tue... dlm 10km jer jarak dgn umah lama tue...

Rumah lama buat ape ek??? hehehe... sewakan jer...
syg plak nak jual... ala.. lgpun bleh wat aset kan...
mana le tau masa depan mcm mana...
knape sy post psl umah ni ek???
hmm... sbb sy dah rindu nak blik umah...
rasanya dah 3 bulan sy x blik umah...
mcm mana le agaknye kucing2 sy tue...
x dgr cte papepun stiap kali call mama...

umah ni rasanya still x siap 100% lg...
ye r, garaj kete x buat lg, pondok rehat x buat lg, menara tangki pon x buat lg...
boleh la setakat nak duduk tue...

nak dtg umah sy???
bleh2.. jgn malu2...
dtg je... tp sblm dtg tu gtau la dulu...
mana le tau sy x de kat umah ke...
lgpun susah sket klu org dtg x gtau dulu...
sbb slalu org ingat x de org kat umah...
ade la sbbnye tue... hehehe...

nak post sumting pon bleh...
x de hal la... ni alamatnye:
Darul Baiti
No. 24, Kg. Paya Saga

06700 Pendang,
Kedah Darul Aman.


nak tgok gmbar umah sy???
bleh2x... jgn risau ye... ni gmbarnye...Ini lah Micasa...


Ni plak gmbar masa br siap dulu...

Sape2 nak dtg cari gate ni ok...

P/S: bukan nak bongkak ye... tp utk sape2 yg nak dtg or nak post surat ke kad raye ke... kan senang... lgpun, x baik tau bangga diri... sbb rumah sy ni bukan besar sgt pon...

Wednesday, 11 November 2009

Exam Mode...


Sila matikan telefon bimbit anda di dalam dewan peperiksaan.
Sila pastikan anda tidak membawa masuk sebarang nota kedalam dewan peperiksaan.
Anda dilarang keluar 30 minit selepas peperiksaan bermula, dan 30 minit sebelum peperiksaan tamat.
Anda diberi masa 10 minit untuk membaca soalan.
Anda boleh mula menjawab sekarang.

P/S: Otak sdg weng2 menghadapi exam. Paper killer plak tue. Adoyai... abis la pointer sem ni.

Wednesday, 4 November 2009

Template baru...

hari ni sy tukar template lg...
mula2 nak ltak yg funky2 tue sume...
tp mcm x rajin la plak nak browse n edit2...
so, tukar balik pd yg basic n simple...

kenapa ek???
sbb dah bosan n mcm ketinggalan je...
ye la... citer harry potter kan dah lama kluar...
so skang ni citer lain la plak...
tp x rajin kan... nak wat camne...

nape dgn template smlm ek???
template smlm tue mcm x kena je dgn sy...
maybe template tue more to school gurl...
bukan nak kutuk ke ape ke...
juz nak ckp, yg template tue sgt x sesuai utk sy...

trasa nak tukar template br gak...
tp biar la dulu...
bile rajin sesangat nnt br sy tukar blik ye...

Monday, 2 November 2009

Hmmm.... dia dah dtg dah....

Saspen je kan tajuk entry nie...
pdhal juz nak gtau yg mende yg dtg tue nafsu...
hmmm... nafsu ape??? ish3x... jgn melalut la...
nafsu makan le...

hmmm.... kate nak diet kan...
tp x leh ekot... wawawawa.... cedey2...
penat2 je try diet n kurangkan mkn...
tp ptg2 mls gak nak turun main ke, jogging ke...

Ok2x... jg lari jauh sgt dr tajuk tue...
skang balik pd tajuk blik...
sejak beberapa menjak ni kan, sy asyik terbayang mknn jer...
huhu... toleh kiri teringat mknn, toleh kanan teringat mknn, pandang atas bawah pun tringat mknn... ape nie... klu mcm nie... naik lg ler bdn yg comel nie...


Aiskrim Choc + Choc Rice... Hmmm...

Smlm, sy bli ais krim satu container... ala yg 1ltr tue...
sumer yg sy bli yg 1 ltr jer...
Khamis 29 Oktober ~ Peppermint
Sabtu 31 Oktober ~ Vanilla
Ahad 1 November ~ Coklat + Choc rice...
hmmm... dah le tgh batuk trok nie..
tp mkn x ingat dunia... pastu, bile bgn pg sakit perot...
haaaa... tue le psl, bile mkn aiskrim x ingat dunia...

Ok... ni lg satu...
adoyai... teringat plak nk mkn sate...
dah le bnyk kolestrol kan...
huhu... tolonggg!!!

ni citer beberapa minggu lps plak,
biase la kan... klu dah hantu mkn nie...
mmg x ingat lain dah... sy suke mkn western...
n 4 sure la sy mkn ciken cop jer...
nak mkn steak x dpt... alergi nye psl kan...


P/S: Uje, ko jgn pgl aku F@&^%$!... klu gemuk leh blah lg..