Thursday, 30 July 2009

Buat ape nak gaduh2???

Hari ni tetiba timbul plak cite baru dikalangan kitorg..
Huhu... Gaduh dalam Facebook...
Ish3x... wat malu jer...
ape hal lak nak gaduh2 ni???

Sume dah besar panjang kan?
Otak pun bleh fikir baik2...
X yah le kita tuang minyak dlm api tue...
Sy pun rase mrh gak kat org yg mengutuk tue...
tp both is my friend n sy tau yg dia tue salah...
so... kita sbg adik @ junior dorg juz biar je la...
klu dia nak act like a kid let him be...

Kalau setakat nak gaduh sebab melalak, memekak n ntah pa pe je...
x yah buang karan kan???
Penat n sakit ati je yg dpt...

Pd kwn2... kita tgok je la apa yg jd...
nak nasihat pon dah x nak dgr...
lgpun kwn2 rapat dia pon ada lg kan...
pedulikan jer...

Ape2pun... kepada mangsa keadaan diharapkan sabar menempuhi dugaan ini...

Tuesday, 28 July 2009

Barisan MPP IPG-Kampus Bahasa Antarabangsa 09/10

BARISAN MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR 2009
IPGM KAMPUS BAHASA ANTARABANGSA


JAWATAN NAMA
MAJLIS TERTINGGI
YANG DIPERTUA AHMAD BIN JAAFAR
TIMBALAN YANG DIPERTUA MUHAMMAD FARUQHI BIN AZMI
NAIB YANG DIPERTUA 1 TAIEBAH BINTI MOHAMAD SAGIR
NAIB YANG DIPERTUA 2 MOHAMAD SAFUAN BIN JUSOH
NAIB YANG DIPERTUA 3 HASFATASHA BINTI HALIM
SETIAUSAHA AGUNG KEHORMAT NURSYAFIQAH BINTI ARIS
NAIB SETIAUSAHA AGUNG KEHORMAT WAN NASIHA BINTI CHE NOR
BENDAHARI AGONG KEHORMAT MUHAMMAD NURKHIFZAN BIN ISNIN
NAIB BENDAHARI AGONG KEHORMAT MOHAMAD HIZRIAN BIN ROSLEE
SENARAI EXCO
EXCO KESENIAN TEH HUIJIA
NAIB EXCO KESENIAN MUHAMMAD YUSRI BIN HAIDZIR
S/U EXCO KESENIAN DILLA AMIRA BINTI AWANG
EXCO KERJAYA SYED AFFENDI BIN SYED HARUN
NAIB EXCO KERJAYA HASMEE HASLINA BINTI ABDUL GHANI
S/U EXCO KERJAYA NOR DIYANA BINTI OTHMAN
EXCO PERHUBUNGAN D&A YUGESWARI A/P ARUMUGAM
NAIB EXCO PERHUBUNGAN D&A NUR ALIAA BINTI ZULKIFLI
S/U EXCO PERHUBUNGAN D&A MUNIRAH BINTI KHOLID
EXCO SUKAN DAN REKREASI MOHAMMAD AQMAL BIN MOHD ARIFF
NAIB EXCO SUKAN DAN REKREASI CHUAH JIA NI
S/U EXCO SUKAN DAN REKREASI AINI AMIRAH BINTI ZAINAL
EXCO KEROHANIAN DAN SAHSIAH ISMAIL BIN IBRAHIM
NAIB EXCO KEROHANIAN DAN SAHSIAH NASRIAH HUSNA BINTI MOHD FATHIL
S/U EXCO KEROHANIAN DAN SAHSIAH RUHAN NAJWA BINTI JOOHARI
EXCO ASRAMA DAN KEDIAMAN MUHAMMAD FAISAL BIN MOHD MUSTIMAN
NAIB EXCO ASRAMA DAN KEDIAMAN NURKHAIRUNISA BINTI MUHAMMAD
S/U EXCO ASRAMA DAN KEDIAMAN FARAWAHIDA BINTI MOHD SULTAN
EXCO PROTOKOL MOHD ALIF IFWAT BIN ALIAS
NAIB EXCO PROTOKOL AISYAH BINTI HUSSIN
S/U EXCO PROTOKOL NUR SYAFIQAH BINTI YACCOB
EXCO ICT DAN PENERBITAN IDZRUL AIZAT BIN IDRIS
NAIB 1 EXCO ICT DAN PENERBITAN AHMAD FAQIH BIN PAUZI
NAIB 2 EXCO ICT DAN PENERBITAN ZUL FADZLY BIN NORDIN
EXCO KEBAJIKAN WAN SAIFUL AZAMI BIN WAN MUSTAMA
NAIB EXCO KEBAJIKAN NUR SAFIQA BINTI SAPAR
S/U EXCO KEBAJIKAN NUR AINI BINTI SAININ
EXCO AKADEMIK MUZAKKIR BIN MD RAHIM
NAIB EXCO AKADEMIK MUHAMMAD RIDHUAN BIN HANAFI
S/U EXCO AKADEMIK NUR FARHANA BINTI OMAR


Friday, 24 July 2009

Invited Readers Only???

Sorry guys...

Sy br perasan yg sy lupa nak open blog nie...
huhu... last 2 days sy tukar layout n wat some changes n sy block la blog nie...
n sy lupa nak open blik...
luckily ade kwn yg msg n tny kenapa sy block blog sy...(invited readers only)
X de ape2 pon la...
juz nak update jer....
x de nak kutuk2 n marah2 sape pon...

Ok???
Chow n Cheers...

P/S: Update br??? tunggu dulu la... walaupun bnyk nak diupdate....

Monday, 13 July 2009

Penatnya....

Hari Pendaftaran Pelajar Baru Ambilan Julai 2009
IPGM Kampus Bahasa Antarabangsa

Hari ni saya jaga koperasi IPBA, rasa mcm nak x nak je memula tue...
ye r, sbb nak kena deal dgn parent n even org yg kt sendiri x kenal kan...

Tp yg buat sy penat ialah sbb kena pgg duit...
aduss.... berpinar biji mata ni...
bukan ape... dah la smlm masa beli brg mhl hampir terbayar lebih seratus...
lagi satu yg sy x suka bau duit tue...
cuba bayangkan kat mana org simpan duit tue...
pastue pass sana, pass sini n big possiblities utk kuman merebak via duit gak...

Opss... teringat plak nak kena pg Audi utk setttlekan time...
japg lewat plak...
Huhu... Letih wooo....

Thursday, 9 July 2009

Time Keeper...

Mesyuarat Barisan Pengurusan Pelajar Baru tadi memutuskan saya yang daripada orang koperasi telah mendapat job baru iaitu Time Keeper...
huhu... geramnyer...

Ni semua Acap punya psl... main sebut je nama saya...
padahal waktu tue, kitorang bukan fokus pun pada apa yang dicakapkan oleh En. Tahir KZ...
n tambah memblushingkan plak bile dorg ramai2 wat si Yana jd Time Keeper utk gurl...
Ish3x... dak3x ni mmg nak kena nie...

Dah tue... semua org pun still mcm takut2 je nak ckp dgn saya...
Tolong la korang... Saya dah Okay la...
Ala biasa la...

Semua orang klu pendam kadang-kadang meletop gak kan...
even punca utk probs tue kecik jer...
X pe2... Sy dah okay ye kawan2...

Eh... berbalik pada citer Time Keeper td...
Ape ek tugas nye???
Tugasnya ialah menjaga masa dan memastikan semua student baru tue ikut time table yang telah ditetapkan...
huhu... Sorry ye adik2, ktorg terpaksa tegas skit utk minggu pengurusan pelajar ni... Ye r, nak mendidik seorang guru bukanlah sesuatu yang senang...
N yg x beshnye, nak kena carry Haller merata2 plak...
Adussss....

Ha... Citer MPP IPGM-KBA camne plak???
hihihi... x brani nak komen lebey2... x psl2 kene saman plak kan... hahaha
Klu nak tau crite, kene la tunggu Majlis Watikah MPP IPGM-KBA dulu... hihihi...

Ops... Satu lagi...
Saya baru tukar layout ni td...
n terdelete plak link2 kwn2...
ada beberapa yg dpt recover...
n ade gak yg lost tros...
Sape2 yg x de link kat sbelah tue tlg le bg link ek...

Wednesday, 8 July 2009

Itu kesalahanku...

Hari ni rasanye hari yg paling penuh dengan emosi dan kesunyian buat saya...
Dan segalanya seperti baru sahaja terjadi semalam dan perkenalan yang singkat yang membawa kepada salah faham yang kronik...

Ya... Saya tidak suka menyalahkan sesiapa, dan kemungkinan besar, ianya merupakan salah saya...dan saya tidak suka untuk membebankan orang lain untuk menanggung kesalahan saya...

Tiba-tiba teringatkan seseorang yang pernah muncul dalam hidup saya yang saya anggap sebagai adik, dan kadang-kadang sikap terlalu ambil beratnya membuatkan saya rimas... tp saya dapat merasakan bahawa dia seorang yang terlalu mengambil berat dan manja, lagipun org yang sepatutnya mengambil berat mengenai saya juga tidak membuat apa-apa(hubungan yang hambar)... layankan saja fikir saya...

Selepas satu tempoh yang singkat, saya dapat merasakan hubungan kami agak rapat dan saya seperti melupakan orang yang saya sayangi... dan saya agak gembira dengan kehadirannya untuk mengisi masa yang agak senggang dan sikapnya yang agak manja sedikit sebanyak menyebabkan saya suka kepadanya...

Kemudiannya, satu berita yang sampai kepadanya menyebabkan saya terkejut dan menyedari kesilapan saya bahawa saya tidak patut terlalu rapat dengannya... saya akui bahawa itu bukanlah satu kesalahan, tetapi hubungan saya yang agak rapat merupakan satu kesalahan dan ianya akan lebih buruk jika saya terus berhubung dengannya...

Kenapa ya???? Ya, ia mungkin akan lebih merapatkan hubungan kami dan apabila hubungan kami lebih rapat dan dia mendapat berita ini, saya tidak dapat gambarkan kesedihan dan rasa hatinya. dan mungkin pandangannya terhadap saya dan juga semua Lelaki juga akan berubah...

Kenapa saya menulis ini hari ini???
kerana saya mahukan bahawa awak semua faham bahawa dia bukanlah seperti yang anda sangkakan dan sikapnya yang baik juga amat menyenangkan orang ramai, malahan ramai kawan2 saya memujinya.

Saya tahu jika awak ada membaca ini, saya hanya ingin menerangkan keadaan sebenar dan Seribu Kemaafan Saya Hulurkan... Sesungguhnya, saya tidak mampu untuk membahagikan kasih sayang ini...

Thursday, 2 July 2009

nothing to do... juz a normal update...

There's nothing to deliver... seems like I'm to busy with my life here...
Ya... I'm so busy n tired to do anything else...
I dont know why I keep on with Fb... I think I'm addicted to it already n it seems like I couldn't live without it...
hahaha...

I got my allowance already... but, not yet tell my mom n I think that for this sem, I wanna save a lot coz I wanna go on a lot of Vac al over the malaysia... he first plan is to had a convoy with my classmate rite after the Minggu Pengurusan pelajar next week... then, going to Pentauliahan Pegawai KRS in Perak, after that, Celebrating AidilFitri in My granny house sumwhere in Sarikei, Sarawak... n my frenzz ask me to follow the for a "Citra Wajah Guru" in IP Rajang like Pensiangan Salinatan programme by IPGM KBA...(It is not yet confirmed)

I juz spend a little on Internet juz now, KFC with my frenz, Education thinggy n class fund tomorrow... adoyai... Hope to save alot this time...
Wish Me Luck Ya...