Saturday, 28 March 2009

Earth Hour In KL...

Earth Hour baru je lepas beberapa minit yang lepas… Wah rasa teruja n excited je bile nak start tue… Memula td lps mkn ingat nak pg KLCC dgn Akmal tgok KLCC tutup lampu, tp plan ditukar pd minit2 terkahir n ikut geng PISMP C4 pegi tgok KL…

Ktorg pg la tgok dr atas Bukit Pantai tue… memula cari spot yg bagus punyer… tp bahaya skit sbb dia tp jln n boleh mengganggu lalulintas… so ktorg pg la satu rumah besar ni…(Sori ye Tuan Rumah, ktorg tumpang spot tue kejap)… huhu… viewnye sgt cantik n ktorg dpt tgok Genting gak dr area rumah tue… n 1 thing, ada ler 2 org omputih ni join ktorg gak kat site tue sbb nak tgok view tue…

Tepat jer jam lpn mlm(jam sy) dgn excitednye ktorg tgok kat KLCC… Tp x de paper pun yg jd… (xkan KLCC ubah plan kot)… Yg lain sumer dah tutup even KL Tower pun… upenyer jam sy yg cepat kot… Ktorg tgok la KLCC tutup lampu2 dier step by step… hahaha… pandai yer dorg wat gimik… huhu(terkena sy)

Dah abis kat site tue, ktorg pon gerak le pg KLCC… tp jln jem gler… Standard la KL kan… plan pun diubah bile terpisah dgn geng PISMP C4… so, sy n Akmal pun balik le ke IPBA… Otw blik ke IPBA dpt la tgok antara building2 yg join nie… MidValley join… n many more la… huhu...(kenal bangunan MidVel jer…)

Smpai je kat IPBA, tgok2 ada jugak yg x alert ataupun x amik kisah… antara blok yg gelap Blok 6, Blok 5 n Blok 4, Blok 3 kurang skit n blok 1 pun x terlalu gelap… x per la… maybe yg 1st kot… Masuk je kat umah ada gak bilik yg cerah… Satu soalan terkeluar:

Saya: Korang x alert ke mlm ni Earth Hour???
Kawan: Tau… kan ade notis dlm lift tue…
Saya: Abis kenapa cerah lg nie???
Kawan: Alah… bukan ada org dtg cek pun…
Saya: eeemmmhhhh… Owh… Okay…

Persoalannya ialah, perlu ke kita ikut kalau hati x nak buat n buat pun juz nak tunjuk kat orang yg kiter alert psl Isu ni… padahal “KAWAN” itu pun adalah salah seorang pelajar dalam Kelas Pendidikan Pembangunan Lestari yang berteraskan kefahaman mengenai alam sekitar… atau KAWAN hanya menunjukkan yang dia alert apabila di depan lect sahaja??? Haha… Jujur la KAWAN… kalau x nak join ckp jer x nak… x pyh nak buat alasan “Td dah tutup”… Lgpun sy mmg dah kenal awk…

Sekarang nie sy tertanya-tanya…
“Adakah Kesedaran Mengenai Isu Pemanasan Global (Alam Sekitar) ini ada di dalam pemikiran bakal-bakal guru?”

P/S: It doesn’t matter for me if u said that U didn’t support the idea… But it’s a big matter if u gave me thousand of excuse for the things u have done…

Earth Hour...



Jom kita sama-sama "Vote For Earth" mlm ini(28 Mac 2009) dari pkl 8.30 hingga 9.30...

Pemanasan Global kini semakin membimbangkan. Salah satu cara kita adalh dengan menyaut seruan Earth Hour. Jadilah sebahagian dari Komuniti dunia dengan memadamkan lampu selama Satu Jam pada 28 Ma 2009.

VOTE FOR EARTH!!!

Thursday, 26 March 2009

Terkenang Semasa Dulu...

Hari ni merupakan satu hari yang memang kurang baik buat saya... Sy rasa mcm dah x berguna dan memang rasa terseksa... Kenapa ek??? Demam??? Sakit??? Mereng??? ntah... rasanya semuanya bercampur gaul...

Ape pulak yang berkaitan dengan tajuk entry ek?? haha... semuanya adalah sebab sy pernah merasakan perasaan ini satu ketika dahulu... Satu perasaan yang aneh... Pelik... Memeningkan dan macam2 lagi... Saya x suka perasaan ini... walaupun mungkin bagi sesetengah orang "perasaan" ini satu keindahan...

Saya dah x tau apa yang patut saya buat utk membuang perasaan ini dari meraja di dalam diri...
Tawakkal jer lah...

Assignment...

Assignment???? Mengikut Kamus Dewan, Assignment adalah satu perkataan Inggeris yang bermaksud Kerja Kursus... Eh, Betul ke nie??? hahaha.... memandai jer la...
Juz nak bgtau yang Sy dah habiskan semua assignment yg melambak tue...
Skang ni tinggal lg 1 jer iaitu Assignment KKBI PPL... Audit Hijau... Huhu... maen ngan angka la, survey la, mcm2 la... Huhu... pening2... tp naseb baek le dateline lmbt lg... tp yg x beshnye lect nak tgok progress mingguan... adus... pening2...

Tp skang ni tym gembira kejap sebelum struggle utk PPL tue... Ape yg leh wat ek mlm nie??? Haha... top up blik la tidor nyer tym tue...eh2... bleh gak tgok muvee2 br tue...

Lg satu, td br sy perasan yg Celcom ada hntar msg psl Exceed monthly limit... huhu... camne nak wat tue??? kata ari tue no limit...Emmmm... pelik nie....

Thursday, 19 March 2009

Sorry Guys...

I'm so sorry to tell u guys that I've changed my phone number due to some probs...
If it cause u any inconvenience, I'm sorry...
For those who want my phone number can take it on my Friendster webpage or Facebook...
Sorry once again...

Saturday, 14 March 2009

CRAZIEST THINGGY....

I feel like crazy to think about it...
I wanna shout and cries to think bout it...
I am Crazy rite now to feel about that...
it is the stupidest think that aver happen to me...
God Help Me please....

I'm not supposed to think about it even a second...
I feel it to the think I'm not supposed to...
Please help me to get out from here...

Wednesday, 11 March 2009

Memang Tensen Nak Mam...

Asl ler hidup nie kene Tensen2???

Sy nie skang ni tgh tensen giler2...
Dgn SBE, Keta, Assignment, n mcm2 lg la... mcm mana nak wat nie...

Psl SBE... Dah la wat SBE ngan c gampang nie... wat plak d skola dkt umah...
yg x besh nyer... bnyk cikgu2 kenal my dad... adus... susah r camnie...

Skang nie tgh tensen psl keter plak... Nak kene jd org tgh plak... It's better for him to call the salesman himself... Sy nie dah kureng skit bab komunikasi nie...(mmg hancus la klu jd PA) pastue 2 side mrh2... Tensen2... Bank pon mcm aram... pening2...

Assignment plak asl la bg tym cuti??? klu nak bg tym cuti tlg la bg asyment by individual... xde la pening kepala nak fikir2 nak discuss camner... skang nie dah le tym cuti pon x der sbb atlet pg KAGUM... camne ktorg nak discuss??? pikior le betol2 dulu sblm bg ape2 task... Adoyai... skang nie sumer bende2 ni menyesakkan palotak sy nie...

N last skali... Sy nak Ucap Takziah kepada Farhan Hamid atas sebab2 tertentu yg x dpt direveal di sini...

Sunday, 8 March 2009

Kucing...

Huhu... time blogwalking tadi tetiba sy terbaca yg kwn sy jugak adalah seorang CatLover...
Hihi... x per2... nnt kite wat persatuan CatLover IPG-KBA nak???
hahaha...
So, sy tros terpikir psl entry nie...
sy mmg suka n minat gler kat Kucing...
n yg plg sy syg nama Carlos Daniell(my sis bg nama sempena xite La Usur Padora)
tp sy prefer pgl dia Nyek jer sbb muka dia mcm terpenyek skit...
tmbah2 kat hidung dia yg lebar n a bit terpenyek...


Hensem kan dia nie???

Eh... Senyumanmu menawan hatiku... Syg Nyek sgt2...

Merenung masa depan di rumah baru...

Lola... Ibu Nyek n beberapa ekor kucing lg... Lahir tahun 2000

Dia anak Jantan Lola... sy syg jgk dia ni... Dia lahir Tahun 2002
nak citer gak r sket...
dia ni suka mkn JunkFood... huhu mcm tuan dia gak...
yg beshnya bile kita buka je plastik keropok ke... even dia jauh kat dapur ke kat dlm bilik ke mesti dia akan smpai kat dpan dgn muka sedih dia...
huhu... n yg plg sy syg sbb dia ni x suka cederakan orang...
sy pernah marah dia skali sbb rosakkan kerja rumah sy... n dia ttp duduk membatu even sy tarik telinga dia pon dia juz bunyi sbb sakit n He dont even try to harm me...
Huhu...Kejamnyer sy kan...

Huhu... sedey plak bile citer psl dia ni...
Actually dia dah mati last year ms sy kat IPBA...

Tusyik...(abaikan gmbar org yg pgg tusyik tue yer...)

Br2 ni ade citer kucing Puan Normadiah hilang... huhu... sy pon sedey gakkk
ni gmbar dia... Tusyik kot nm dia... tp skang dah jumpa blik...
yg sy suka psl tusyik ni ialah dia ni gemok giler n very lebat bulunya... Standard Kucing Friskies la...
Lg satu, ms sy pegi umah MakDe(Pn Normadiah) aritue... trus dia dtg kat sy...
pdhal sy br je masuk umah Makde... Huhu... Manje kan Kucing Makde nie...



Tuesday, 3 March 2009

Aduss.... Kantoi plak...

Huhu.... citer nie sebenarnye refleksi mengenai apa yg terjadi pd sy hari ni...
Haha... Kantoi... dgn sape ek??? kantoi ape ek??? bile n mcm2 lg lar... nak tau citer ke???
Klu nak tau citer kene la baca yer... hahaha....

There's nothing weird in early morning, as usual I just go to the class n start around 8 as the lect come quite late due to some changes in the timetable... haha... n we were facing a very boring class from the early morning till the recess time at ten... When I look back, I didn't see anything that we learn from him... Damn Syamil... He always a very stupid question that not related to the subject... So LAMPI!hahaha....(I hope he didn't read this)

We finished the class around 11.30... as some of the lect is not around and we juz dont like to not doing anything.. so I decided to go back to my room... I met wit Mr. Julaili about the KAGUM n what shocked me so much is he put my name to represent IPBA for Bowling??? WHAT????? I'm not expert la... n he ask me to train myself in the nearest alley(Cosmo MidValley r) and claim the pays from Mr. Baseni.

I prepareto go to Mid after waitng for my friend and when I reach the gound level after going out from the elevator is I saw a Merc parked at the warden parking area. I juz go out and wanna go to the car as I admire it so much and I realised the car belong to the person that we dont want to met around the time as it is not yet 12.30... hahaha... It is Dr. Sofi... Our "beloved" director... he ask us about the class n where are we going to... Luckily Uzzers can answer him as I can even speak. Luckily he dont ask anything much and we leave the place quickly.

haha... That's the first time I Kantoi with my IPG Director.... huhu... hoping that he won't mention it in the coming professionalisme assembly.

Monday, 2 March 2009

Kucar-Kacir

Ape yg dah jadi nie???
Segala apa yg dah dirancang mcm x jd...
Dan mungkin susah nak jd....
Siapa yg harus kita salahkan????
Aaahhhhhh!!!!!!!!! Tension....

Mula-mula dengan SBE... tarikh pun x tau bile... n tetiba je ckp next week...
bengang betul dgn pengurusan Kelas n Pengurusan Sistem Praktikum nie....
Apa la yg membuatkan dorg ni jadi lembab sgt nak bertindak...

KAGUM kebangsaan plak... kenapa la pengurusan kagum buat keje teruk mcm tue???
Nak save bajet ke nak songlap dwet??? Aaahhh... Ape2 la... (Sy x tuduh)...
Kenapa x de preparation lgsung??? Adus... mmg rebah le IPGM KBA tahun nie...

Assignment plak... Kan ari tue dah bincang setiap lec bg time yg berbeza... skang ni bg menimbun plak... Masa pun x mencukupi... Mana ada masa ktorg nak wat discussion??? klu by Individual x per gak... nie by Group... ktorg ni bkn duduk dekat2 lar... Dah le SBE, Cuti, n Kagum is VERY around the corner... Ape la nak jd...

Skang nie semua dah jd kucar-kacir... Cuba la fikir dulu sebelum buat sesuatu keputusan sama ada setiap keputusan tue akan menjejaskan org lain atau x... Skang ni sape yg susah????