Saturday, 14 November 2009

Micasa...

hehehe... mcm Picasa je bunyinye kan...
tau x ape maksud Micasa???
Mi Casa ni Rumah Saya...
Mi mksudnye saya dlm bahasa Sepanyol, Casa plak bermaksud rumah...

Td, masa tengah bosan x tau nak wat ape kat bilik ni sy pon browse le HP tgok gmbar2 yg ada dlm HP nie...
Ingat nak delete separuh gambar2 yg mcm x berkaitan tue...
pastue tnampak plak gmbar umah sy yg br nie...
mesti ade yg x tau kan sy dah pindah umah...

sblm ni duduk kat taman, tp skang dah duduk di kampung...
nak berubah angin kata mama...
tp x jauh pun dr umah lama tue... dlm 10km jer jarak dgn umah lama tue...

Rumah lama buat ape ek??? hehehe... sewakan jer...
syg plak nak jual... ala.. lgpun bleh wat aset kan...
mana le tau masa depan mcm mana...
knape sy post psl umah ni ek???
hmm... sbb sy dah rindu nak blik umah...
rasanya dah 3 bulan sy x blik umah...
mcm mana le agaknye kucing2 sy tue...
x dgr cte papepun stiap kali call mama...

umah ni rasanya still x siap 100% lg...
ye r, garaj kete x buat lg, pondok rehat x buat lg, menara tangki pon x buat lg...
boleh la setakat nak duduk tue...

nak dtg umah sy???
bleh2.. jgn malu2...
dtg je... tp sblm dtg tu gtau la dulu...
mana le tau sy x de kat umah ke...
lgpun susah sket klu org dtg x gtau dulu...
sbb slalu org ingat x de org kat umah...
ade la sbbnye tue... hehehe...

nak post sumting pon bleh...
x de hal la... ni alamatnye:
Darul Baiti
No. 24, Kg. Paya Saga

06700 Pendang,
Kedah Darul Aman.


nak tgok gmbar umah sy???
bleh2x... jgn risau ye... ni gmbarnye...Ini lah Micasa...


Ni plak gmbar masa br siap dulu...

Sape2 nak dtg cari gate ni ok...

P/S: bukan nak bongkak ye... tp utk sape2 yg nak dtg or nak post surat ke kad raye ke... kan senang... lgpun, x baik tau bangga diri... sbb rumah sy ni bukan besar sgt pon...

6 comments:

Ibuhani said...

cantik umah dia......nanti dekat tanah yg lapang tu boleh buat rock garden ala2 bali utk rehat2....tenangkn minda lepas penat blajar n kerja nanti. Ini yg kat Kedah ke? Tentu mak dia tgh sibuk cari perabut2 n pokok2 yg sesuai utk umah baru ni.......slmt pindah umah baru tuk Yanz n family :)

HizRyanz said...

Thanx aunty...
dah duduk dah umah nie...Perabot semua dah siap...
skang dlm proses lanskap kat dpan rumah tue... rase2 balik ni mmg kna tlg ma siapkan garden dia kot...
A'ah ni yg di Kedah...

A4 kosong said...

bsar la umah yan..
aku nk rompak la...
hahahahaha..:P

Mohd said...

besarnyer ruma dia..
emmm npe x ambik gmbr dlm rumah, ltak skali..
nk tgk kipas yg xnmpk tu..
emm dpn 2 leh wt kolam renang lg tu..
emm gelanggang badminton, klu nk wt lapangan terbang pn bleh gk...
pas2 wt satu cafe pn ok gk..
hehehe...

#jgn marah ek,,t kna jual... =)

HizRyanz said...
This comment has been removed by the author.
HizRyanz said...

Pdaus~ Mana ade besar...
Nak dtg rompak??? dtg r... aku dah lengkapkan dgn sistem sekuriti yg termahal dan voice access...hahaha

Mohd~mcm aku x tau je sape yg komen kan... xyah nak exaggerate psl kipas, court badminton, Airport n cafe... aku sekeh japg...