Wednesday, 14 October 2009

Shawl punye citer...

Ni ade satu citer...
Citer psl Shawl...
mesti ade yg x tau kan shawl tue ape...
Shawl ni sejenis pakaian.... hahaha...

Ok lah, bc dialog ni dulu...

Z: Y, ko tau x ape maksud shawl...
Y: ntah, x ingat la ape... slalu dgr gurl sebut, tp x pnah lak nak amik tau...
Z: abis tue, ko tau ke x???
Y:kasut kot... kan ade brand Scholl, mesti r kasut...
Z:betul ni??? kang slah kang malu aku...
Y: ntah le, baik ko cek dictionary dulu...
Z: hmmm... mls r... x pe r...
Y:Cop3x... asl ko tny nie...
Z: ade r... tetiba ade gurl ni tny aku...
Y:Owh... ok...(mls nk tny lebih2)
Tue cerita minggu lepas...

Ari nie tetiba terdengar n terbaca lak psl shawl ni kat sebuah blog mase blogwalking td...
Huhu... upenye shawl ni bkn kasut... ish3x... trok btol...
Shawl ni upenye tudung kain Kashmere, Chiffon, Malaika n lain2 yg org pakai dgn scarf kat dlm tue... yang lilit2 n nampak anak tudung tue... ha... tue le shawl...
alaa... klu gurl mesti tau kan...Ish3x... mcm2 plak pesen gurl skang ni kan...

lps tue, trase mcm nak tau lebih lg plak... so google2 la kat tenet... dpt le info psl shawl nie...
Upenye, Shawl ni selendang jek... ish3... trok btol vocab sy nih... huhuhu... (sorry mama, I forgot, my mama is an english teacher... mrh dia klu tau nnt)

Shawl ni merupakan selendang yang dipakai oleh wanita di bahu, di kepala dan sometimes di buat hiasan ats meja... hak3x... mcm2...tp yg sy nak citer kat cni bkn sy nak pakai ke ape ke...
cume nak ingatkan je la... klu korg pakai shawl tue jgn la x pakai scarf... seems like korg x pakai tudung je la... even I'm not really good, but if u wear tudung, don't show ur hair to others... klu mmg x pakai tudung lain citer...ok la... xnak la merepek panjang2...

N I like a gurl with shawl too... even some of U know my taste... So, do not hesitate to seduce me with ur "keayuan"... hik3x... gatal plak kan...




7 comments:

Ana Syukriah said...

eh gatalnye ko! haha,,cun x aku pakai shawl? oh ye.sile lawat belog aku utk tgk aku pakai shawl.haha

HizRyanz said...

Hahaha... mana ade gatal...
aku seorang jejaka yg baik la...(perasan lak)
Ok2... akan ku lawat segera... walaupun slalu jer aku tgok ko pakai shawl tue...

Ibuhani said...

setahu aunty shawl dipakai secara melilit keliling bahu. Tp itu cara org2 putih pakai. Mungkin disbbkn bentuk n design yg cantik n budak2 skrg creative, shawl pun dipakai sbg tudung....ok lah tu asal nmpk cantik n kemas kan :)

ilyana kamaruddin said...

weh shawl pn ko xtau pe ker??ak slalu gune shawl lilit2 keliling bahu mcm aunty ckp 2..ley gune gak utk ilangkn sjuk..cm sweater..ala lau aunty yg jual kt foyer 2 dtg, rm 10-rm25 jek 1...

HizRyanz said...

Aunty Mahani~ tue le psl... sblm ni tau yg shawl ni mcm wanita Umno pakai tue jer...
br teringat yg sometimes my mama pun pakai mcm tue gak... hihi...
n last nite dia mumble sbb word yg mudah tue pun dah lupa, pdhl dia dah ajar before nie...

Yana~ ade ke jual kat foyer??? x tau pon...n ade ke ko pakai...maybe x pnah nak amik tau sblm nie tu yg x tau tue...

nur ain safihi said...

hahaha..ade lak shawl kasot..mcm2 la ko nie..shawl tu tdg la encik hizryan..kt jln tar bnyk kot..huhuhuhu

HizRyanz said...

hihihi... tue r psl...
aku x hengat... ala... x pnah nak guna pon word tue...
tue yg ma aku bsing tue...
Dia ckp... Truk btul, shawl pon x ingat...
dah jrg pg jln TAR la ain... x de tujuan pun pg sana, lgpun mls nak naik tren... Fobia kene raba dlm tren...