Monday, 3 August 2009

Sakit, Sakit n Sakit...

Ish3x...
hari ni saje sy post 2 mende... hahaha
mcm nk jd attention seeker plak kan...
tp x per la...

Juz concern la about health...
by kwn2 sy yg sakit skang ni...
tue pon maktab still x nak tutup...
maybe bnyk prosedur nak tutup sbb sakit kot...

Ha.... ni lg satu citer...
ckp psl kwn sy bnyk yg sakit ni mmg x leh nak kata ape la...
last week n last 2 weeks since ktorg blik dr konvoi Lata Kinjang ramai yg sakit...
Huhu... dah le Virus H1N1 mengganas skang nie(exxagerate lak) tp btol la kan...
tau x, dr 21 org lelaki yg ade dlm kelas ktorg tue...
one day juz tgl 12 org jer...
ramai yg sakit, n all of them is in fever...
So, What do u think they have... It must be H1N1 flu rite???
luckily, none of them were suspected...Alhamdulillah...

n bile kira blik yg kene sakit ni sumer dah lbih dr 15 org...
kan pelik tue... smlm Fazril kat PPUm... huhu...
bygkan dia kat PPUM dr pkl 1tgh hr smpai pkl 10 mlm... huhu...
juz mcm yg sy lalui that day...ms suspect Denggi n masa tman Uzair gastrik...

mlm ni plak bwk Farhan, sakit perut dr ptg...
mnlm br nak pg klinik... yg peliknya...
dia juz dgn sy je ari ni... ktorg mkn tgh hr skali td...
upenye gastrik... ish3x.. dah le dkat bulan puasa dah nie...
Si farhan ni pon dah nak fly dah nie...
so jg kesihatan ye Pa'an...

Opsss... Terlepas ckp bab sy n uzair sakit plak...
hihi... so, kena la citer sket kan...
Ok lah... kte citer bab sy dulu...
Sy pg cek dmam trok sjk blik dr Johor kat Klinik biasa n doc amik darah n cek yg Platlet sy jatuh mendadak... pkl 11 pg bacaan platlet drh sy 115, pkl 3 ptg bacaan dah turun tgl 68... doc tue nak masukkan ke HKL,
Ish... sy x nak la n mintak transfer kes ke Kedah... tp doc tue ckp" Bacaan Platlet awk jatuh mendadak, n awk still nak postpone... sy x bertanggungjawab kalau jd ape2 pd awk ms awk on the way blik Kedah" so sy dgn sedihnya terpaksa la mintak dia transfer kes ke PPUM... huhu... Half Gov n Half Private upenye...
So, bile pg sana sy tunggu dr pkl 4 ptg smpai pkl 1.30 pg br blik...
huhu... bygkan la...
pastu esoknya sy pg cek lg n tros dia masukkan sy ke Wad... ok lah... stakat tue je la... citer sy....

Citer si uzair plak sbb sakit perot gak...
memula ptg tue dia nmpak cam main2 jer... tau2 je la si uzair tue...
lpas tue makin treuk plak...
sy offer je nk bwk pg PPUM... memula x nak pastu nak plak...
pkl 6 gak r pg...tunggu lama giler dlm pkl 9 br doc pgl masuk...
amik darah sumer n cek ape yg ptt last2 pkl 12 gak br siap sumer...
huhu....bukan letih watpe pun...
letih nunggu jer...

Point utama nak gtau kat cni ialah sy x suka tunggu lama2 kat hospital...
cuba bayangkan orang yang sakit tunggu lama2 kat c2...
dah le muka berkerut tahan sakit, sejuk plak tue....
x psl2 bertambah plak sakit dorg kan...

Tp kita kene gak fhm... doc pon bnyk keje lain slain dr merawat kita...
bnyk lg org lain dia nak rawat... bukan mkan gaji buta jer...
Ok la... penat sy menaip sambil membebel dalam senyap nie...
bkn nak wat esemen... tp blogging plak...
Ape2 pun sy akan pastikan sume keje sy siap...hihihi...

P/S: Mekasih bnyk2 kat Nurse yg jg sy aritue... dr pg smpai mlm dia jg sy...
Ingat nak bg hadiah Kek Cheese aritue... tp dia dah ilang plak...

2 comments:

ilyana kamaruddin said...

mmg la..ak ari2 skt prot tgu bper jam..laz2 smp skt ilang sniri..lma gle..nsb la msa ak semput asthma ari2 dpa xwt ak tgu..trus jek msk n bg ak sedut..kl x ak pn xtau la..hehhehe..ikt keadaan gk kot..yg skt rmai..owh spa ag yg skt arini?mst ltey kowg mengantaq..

Ana Syukriah said...

uit,setakat ni ade yg da kne h1n1 ke kt ipba? aku pun risau jgk nih.harap2 xde la yg kena.akan ku doakan dari kejauhan *macam la jauh sangat.padahal kat terengganu je pun.hehe*