Saturday, 28 March 2009

Earth Hour In KL...

Earth Hour baru je lepas beberapa minit yang lepas… Wah rasa teruja n excited je bile nak start tue… Memula td lps mkn ingat nak pg KLCC dgn Akmal tgok KLCC tutup lampu, tp plan ditukar pd minit2 terkahir n ikut geng PISMP C4 pegi tgok KL…

Ktorg pg la tgok dr atas Bukit Pantai tue… memula cari spot yg bagus punyer… tp bahaya skit sbb dia tp jln n boleh mengganggu lalulintas… so ktorg pg la satu rumah besar ni…(Sori ye Tuan Rumah, ktorg tumpang spot tue kejap)… huhu… viewnye sgt cantik n ktorg dpt tgok Genting gak dr area rumah tue… n 1 thing, ada ler 2 org omputih ni join ktorg gak kat site tue sbb nak tgok view tue…

Tepat jer jam lpn mlm(jam sy) dgn excitednye ktorg tgok kat KLCC… Tp x de paper pun yg jd… (xkan KLCC ubah plan kot)… Yg lain sumer dah tutup even KL Tower pun… upenyer jam sy yg cepat kot… Ktorg tgok la KLCC tutup lampu2 dier step by step… hahaha… pandai yer dorg wat gimik… huhu(terkena sy)

Dah abis kat site tue, ktorg pon gerak le pg KLCC… tp jln jem gler… Standard la KL kan… plan pun diubah bile terpisah dgn geng PISMP C4… so, sy n Akmal pun balik le ke IPBA… Otw blik ke IPBA dpt la tgok antara building2 yg join nie… MidValley join… n many more la… huhu...(kenal bangunan MidVel jer…)

Smpai je kat IPBA, tgok2 ada jugak yg x alert ataupun x amik kisah… antara blok yg gelap Blok 6, Blok 5 n Blok 4, Blok 3 kurang skit n blok 1 pun x terlalu gelap… x per la… maybe yg 1st kot… Masuk je kat umah ada gak bilik yg cerah… Satu soalan terkeluar:

Saya: Korang x alert ke mlm ni Earth Hour???
Kawan: Tau… kan ade notis dlm lift tue…
Saya: Abis kenapa cerah lg nie???
Kawan: Alah… bukan ada org dtg cek pun…
Saya: eeemmmhhhh… Owh… Okay…

Persoalannya ialah, perlu ke kita ikut kalau hati x nak buat n buat pun juz nak tunjuk kat orang yg kiter alert psl Isu ni… padahal “KAWAN” itu pun adalah salah seorang pelajar dalam Kelas Pendidikan Pembangunan Lestari yang berteraskan kefahaman mengenai alam sekitar… atau KAWAN hanya menunjukkan yang dia alert apabila di depan lect sahaja??? Haha… Jujur la KAWAN… kalau x nak join ckp jer x nak… x pyh nak buat alasan “Td dah tutup”… Lgpun sy mmg dah kenal awk…

Sekarang nie sy tertanya-tanya…
“Adakah Kesedaran Mengenai Isu Pemanasan Global (Alam Sekitar) ini ada di dalam pemikiran bakal-bakal guru?”

P/S: It doesn’t matter for me if u said that U didn’t support the idea… But it’s a big matter if u gave me thousand of excuse for the things u have done…

1 comment:

ur KAWAN said...

untuk pengetahuan saudara, sy baru balik dari scud dlm pkul 9.25 mlm.. lampu satu rumah dh ditutup, msa sy balik pn, dh ttp..
tp bkn sy yg bka utk 5 mnt terakhir tu, tp org yen yg bkk..katanya nk cari barang..
so, tidak patut untuk saudara berkata demikian kpd saya...
walau bagaimanapun, anda mmg bagus!!
thanks kawan...