Thursday, 31 July 2008

Kawan??!!.......

kali nie memang aku terasa sangat dengan kawan... apa definisi kawan?? boleh ke kalau dah ade awek... kawan kite tinggalkan... adakah kawan hanya berguna sewaktu susah?? Siapakah kawan yg sejati??

luahan hati:
Aku ada seorang kawan yang boleh dikatakan rapat... tp die dah gf... Ade masalah ke klu ade gf?? bg aku gf bukan masalah bg seorang lelaki... tp akan jd masalah klu asyik berkepit je...
kwn aku ni mmg baik dgn aku... tambah2 klu nak mintak tolong aku... selalunye dia akan mintak tolong aku bile nak beli tiket bas blik kg... pastue bile nak pg bli brg kat tempat yg dia x leh pegi... ye r.. dia x de lesen lg... aku dah bygkan, klu dia dah ade lesen, sorry la dia nak ajak aku...

yg paling aku trase... dia Pegi MID x ajak aku pun... padahal dia tau aku nak pg MID... even sesorg... tambahan lgi... aku ade frenster... yg paling menyedihkan aku... aku view semua page kwn2 aku... semua ada komen dr dia... tp dia x pernah pun nak view page aku... comment?? lagi la x...

aku nak tgok la taun depan... ape akan jd bile awek die dah fly... mungkin tym tue dia akan cr balik kwn dia nie...

Tp buat kekawan yg aku pernah sakitkan hati ker, ape ker... aku mintak maaf sesangat...mcm firdaus n the gang... so sorry aku kene pegi mkn awl skang nie ats sebab2 yg korg sendiri tau kan... insyallah bile semua dah ok... aku join blik korg...

So, Aku hrp lepas bace nie... fhm2 jer la...aku berkawan bukan ada niat lain...Keikhlasan pentig dalam perhubungan antara sahabat...Bukan berkawan untuk kepentingan diri sendiri...Walaupun banyak kwn aku yg dah amik kesempatan di atas keikhlasan aku... at least d'org still ingat aku tym susah n senang.. juz look at meso, even die ade awek n aku fhm condition die... at least die still ingat aku... balik mlm pun hulur gak nasi yg dia beli even nasi kukus yg dia nak mkn... tp fhm2 la kan... aku bkn jenis mkn lewat mlm....

Wednesday, 30 July 2008

Kek Batik Sarawak

Huhu.... malas nak update lak rasenye... pastue aku teringat kek kesukaan aku... tym raye mmg kat umah aku wajib ade kek nie... ni resipinyer... try la yer...

Kek nie x perlu bakar... dia juz masak dgn kuali jer... pastue masukkan dlm fridge... bile dah keras skit, dah boleh mkn... sedap woo...


Bahan-bahan ( untuk 3 loaf tin )

  • 1/2 cawan serbuk koko
  • 1 cawan milo
  • 1 suduteh serbuk kopi
  • 1 cawan air panas
  • 1 tin susu pekat manis
  • 1 tin susu sejat (bukan susu cair)
  • 250g mentega
  • 1 1/2 paket biskut Marie

Cara-cara

  1. Cairkan mentega dalam periuk. Jangan biarkannya bertukar warna ke coklat atau terbakar. Padamkan api.
  2. Masukkan serbuk koko, milo, kopi, air panas, susu pekat manis dan susu sejat. Gaul sehingga sebati.
  3. Buka api sehingga ia mendidih.
  4. Biarkan ia menyejuk. Sementara itu, patah-patahkan biskut marie menjadi kepingan besar.
  5. Masukkan biskut marie ke dlm campuran di atas dan gaul. Tapi jangan terlalu kuat sampai biskut tu pecah-pecah.
  6. Lapik tin dengan plastic (clingfilm) dan masukkan campuran tadi kedalamnya. Mampatkan dengan sudu.
  7. Letakkan dalam peti sejuk (bukan freezer) selama beberapa jam. Lagi lama lagi bagus. Setelah ia mengeras, potong dan hidangkan...
Try yer... klu dah jd tue jgn lupe kat aku lak... hulur la skit...

Monday, 28 July 2008

Kereta Maksiat???!!!!

Sebenarnyua x de ape-ape pun yang nak ditulis... tp idea dtg bile aku terdengar bunyi bunyi keta td... aku rase pelik lak... nape ada lak keta yg dtg tgh2 mlm nie... pelik2... so, aku pun tgok r ke bwh... rupenye keta x...

aku raser td keta x elok jer parking kat blakang block... camne lak leh bjalan nie.. tp bukan tue yg aku nak ckp kat cnie.. terdapat sedikit kekecohan yg berlaku bile upenye tayar keta x pecah. patut r berenti je kat c2...

okay... balik pade asal usul keta x. keta nie patutnye bukan keta yang tayar pecah tue... tp keta x warna m... tp kerta tue dah x ciden truk kaw2 nyer... aku rase tue dah menjadi petanda bhw keta tue merupakan keta x...so, bile keta asal tue dah xciden. kena la ganti baru oleh pengguna yg mengguna keta tue sewaktu kejadian... so keta x telah menjadi baru dengan x brape otomatiknyer...

selepas sebulan gak r kejadian malang tersebut... keta x yg baru telah tiba... so, parent dier dtg r dr kg yg agak ulu... tp kesian parent die x brape tau psl aktiviti keta x nie... afta parent dier balik selepas membayar duit keta x nie... dia pun blik ke bilik utk menyimpan baju... upenye betul seperti yang dijangkakan oleh banyak pihak... perangai lamenye berulang kembali... die telah pergi ke tempat yang selalu dikunjunginya... aku pun x brapa sure psl tmpat tue whether betul ke tempat tue yg die pegi or tempat lain...

yang menyebabkan aku panas ati skang nie ialah::::
1. bile nak pulang balik duit aku???
2. aku nak tgok resit topup touch n go aku...(katanye dah topup balik)
3. bile nak beli brg aku yg die guna smpai abis...(mentang2 satu bilik)
4.nape x jd pindah bilik????(penakut kot)

So, lepas ni klu die nak ketuk awek@bini dier aku x kisah... yg penting aku dpt ape yg aku nak...

sape2 yg bace n terase tue... fhm2 je la ek...

Saturday, 26 July 2008

Putrajaya Big Walk 2008

Tym boring2 mcm nie ler idea tetiba datang mencurah2... in addition afta aku bc blog some of my fwen last nite... Kitorg gerak dari IPBA pukul 6pg.. ye r takut jem plak kan... tp pkl 5 aku dah bgn...smpai kat Putrajaya dlm 7.30 cenggitu r... pastue sempat gak r posing2... n lupe lak nak bgtau... hehe... aku naik bas br woo ari nie....

Tengok tue.... sempat lg amik gambo.... huhu... bajek jer dorg nie ek... Syamil pun lekat gak dlm nie????

Nak tau ape citer bez?????? memula ktorg wat senamrobik... aku ape lg xcited gak r... ye r kan sem ni aku amik subjek Pergerakan asas.... so, bleh la aku aplikasikan segala pergerakan td tue tym PJ nnt mase aku kn wat Warm Up...

Eh... ni dah tym jalan nie... smpat gak amik gambo???? tp yg x bezz aku plak kene jd pendekar Penyu.....Bukan ke gelaran tue adalah hak mutlak @#%^$! ker????


Citer yg ni lg bezzzz... kitorg dah pegi garisan nak start... klu ikut kena start pkl 8.30... tp tunda dlm 15 minit cenggitu... pastu bile dah nak start satu persoalan yg membingungkan semua timbul..... Beg goodies tue nak bwk ke x????? memula kitorg nak tinggal jer kat satu pokok tue... tp rase syg plak.... so semua amik keputusan bwk jer....Beg merah tue r goodies bag yg menjadi persoalan buat semua....

n then.... smpai le ke kemuncak crite.... ni je yg main point nyer... td tue juz nak bg mukadimmah jer...huhu... sepatutnye trek jalan kaki tue jaraknyer 5Km... tp kitorg cut short trek tue ikut short cut jer... memula potong kat parking bas.... pastu ble dah lps traffic light... ktorg nmpak org depan kena pusing balik... so, ape lg... ktorg pusing terus r... aku rase dalam 1Km jer kot... x sempat rase letih pun....

Bile balik jer kat tempat berkumpul td trus pg tgok Cheerleading... whoaaaa.... Bezz wooo
Abis jer cheerleading tue ader lg pertunjukan wushu, shuffle, n mcm2 lg la... letih aku nak berdiri
lama2 kat citu... pastu ktorg blah la pg kat tempat berkumpul awal tue...

Cehhhhh.... Berlakon Penat r tue.... padahal?? x lari pun... juz jalan berape minit je pun...
Ktorg blik IPBA dlm pukul 11.30 kot.. aku jrg tgok jam... tp smpai jer KL jln Jem gler..... Ni tgok r gmbar yang sempat aku amik... smpai gmbar Bas IPBA yg lagi satu pun bleh aku amik....


Last skali... bile smpai IPBA dpt plak satu berita yg klu ikut aku x brape penting pun... tp penting gak utk aku berwaspada... Nak tau ape Beritenyer???? HP Awie K800i tue ilang.... dah le br pakai, rasenye x smpai sebulan pun lg... aku pun br pakai sebulan je kot...tp, aku mmg dah x syak org len... tp upenye bkn dier, tp org yg berkaitan gak dgn org tue...ntah la.... nnt klu ader perkembangan baru aku laporkan kat korg ek... eh, korg yg bace komen la ek... mana la tau korg x suke ngan gaya bahasa yg aku guna ke, cara aku taip ke... ape2 je la...


Sunday, 20 July 2008

LC 135

Huhu.. aku nak beli lg satu LC135... ye r nak bawak kat KL ni kan senang... nak gerak ke mana2 pun x yah la nak curik motor kengkawan... skang ni aku br je beli tp x leh bwk dtg KL... apela nasib diriku yang malang ini... yg tambah x bez nye adalah bile motor yang dibeli tue didaftar atas nama adik aku yang guna motor aku... tension nyer... n bile aku balik kedah pun aku bukan leh naik motor aku... kene naik motor lama bapak aku gak... kalau nak naik kete teruk gak aku sebab nak kene tuang minyak kete lagi... in fact kete kesayangan bapak aku tue dah le kuat mkn minyak...tp x per sebab keter tue sedap dipandu so, aku kire pejam sebelah mata je la... sambung balik citer LC td... asalnye parent aku nak amik Plat KCH xxxx... tapi yang dapat KCG xxxx... timing lak x betul... bg ktorg... nombor tue x brape penting sgt... huruf tue penting... so, harap2 jadik le dorg amik kete ke moto ke bg amik no KCH... huhu.... hopefully dpt VIVA 1000cc Premium... n no keter tue mesti la ade banyak no 7.... hahaha.... harap2 dpt plat KCH 7777 ye r KCH tue maksudnye Kereta Cikgu Hizrian xpun Kereta Cikgu Hajijah.

Internet Broadband My Celcom 3G

Tolong la wei... aku dah tensyen sgt pasal bende nie... tlg la jgn bebankan pemikiran aku dengan bende2 broadband nie.. in fact, aku juz tlg daftar dan carikan je... tp nak wat cam ne reception kat IPBA yang berada di tepi hutan di Bnmadar Kuala Lumpur ini sangatla teruk so korang harusla faham2 sendiri... x pun korang nak aku bayar balik duit korang n aku gune sesorg jer???? or kiter sumer rugi n aku g terminate je perkhidmatan yang tidak terlalu menguntungkan semua ini??? so respon la balik yer...
n lagi satu... tlg jgn tanya aku psl bende YM nie sbb aku x berminat psl beende2 tue... in fact bg aku bende YM ni hanya untuk org Gatal kat IPBA jer... hahahahaha... sper yang terasa tue faham2 la sendiri ek... hahahahaha

Wednesday, 16 July 2008

Sunday, 6 July 2008