Sunday, 7 December 2008

Sepetang di Pendang...

Semalam... Sy balik awl dr tempat keje awal dari biasa... dlm pukul 4.30 petang sy dah di rumah... Tyme boring2 mcm nie sy tgok le Discovery Channel walaupun ada liputan berita yg menggemparkan negara iaitu Tanah Runtuh di Bukit Antarabangsa di Astro Awani...

Abis je documentary "Megawheel: Singapore Flyer", sy keluar jalan-jalan di Pendang yg x terlalu sesak nie(x mcm KL)... tetiba jer teringin nak jln2 kat area sawah padi yg dekat dgn skolah lama sy(SMK Tunku Temenggung)...

Sy tgok padi yg menghijau, dan ada orang memancing ikan di tali air tue... Panorama yg mengasyikkan... Subhanallah... Cantiknya... Sy pun ambik le gambar dgn SE sy tue (gmbar x elok sgt)
Cantikkan Pemandangan tue...

Ada orang memancing di tali Air tue...

Rumah yg dalam pembinaan di tepi sawah...

Jalan kecil ni dipanggil ban" kot...

Jalan yg dulunye kecil jer... Sekarang kereta pun dah boleh lalu...

Mcm karpet je kan... Tp sy dah x nak masuk sbb takut Ular... hehehe...

Lepas jln2 di sawah bendang tue sy pun balik le ke rumah... lalu la dekat MRSM Pendang... X jauh pun dgn rumah sy... ni gambar nye...


Dah lewat nie... Sy pun terus balik le ke rumah ... tp sempat lg amik gambar papan tanda ke rumah sy... hihi... xpernah dibuat orang...

Kg. Bukit Jambul tau... Bukan Bukit Jambul Mall...

Sampai je kat rumah sy nampak ada dua ekor lembu di belakang rumah sy... terus sy teringat kat Nini Marini... x tau la sape punya...(tumpang amik gambar kejap...)Rase2 Ibu dgn anaknya kot... hihi...

Utk Nini: Awk nak yg mana Nini???

1 comment:

fadly E.n.S.3.M said...

hehe..comel2..
nnt nini sure suke dapat jumpe lembu =p
btw..kat sawah ade ular ek? igt kan ade belut je..jap2 belut ade ke kat sawah?
mashaAllah..ni lah irg y xpnah g sawah bertanye =|