Saturday, 11 October 2008

Pengalaman Baru

Huhu... Pekabar korg??? Lama gak x post kan... cam mls jer rase... huhu... Kali ni aku nak citer pengalaman aku ttg “Hari Ini Dalam Sejarah” yang aku wat...

Hari ni aku kluar pg MidValley Megamall... pegi pkl 5 lebih... Smpai jer trus pegi maen bowling... haha... Aku, Ijan ngan Pejal maen... ramai gler org... first tym aku maen bowling dlm gelap... Ntah tema ape ntah... tp enjoy la... bezz gak r ari bowling ari nie sbb Ijan blanje Stoking br... haha...

Ni r gmbr mata yg aku dpt...


Haha.... lepas maen bowling trus g jln2... n aku pown teruskan misi aku yg dr smlm x dpt lg iaitu mencari sweater... hmpir semua kedai baju kat MID aku masuk utk cr sweater... Survey cantekkknyer... aku pown letih gler sbb sweater yg aku nak susah lak nak cr... so aku pown mls r nak meneruskan pencarian aku... Wak Pejal lak dah lapor gler... so pegi ler KFC... haha... mkn Snack plate jer... tue pown x leh nak abes sbb pedas gler... aku lak kan leh mkn pedas... x psl2 jer sakit pewot nnt... haha...

Ni gmbr kat KFC....



Abis jer mkn twos sambung blik kerje ntok cr sweater td... haha... luper lak nak cter... tym kat KFC td... Wak Pejal nak g cucuk dwet pastue tgok2 dier nyer ATM kad dah ilang cip... haha... pe citer nie... terpakse la pinjam dwet ktorg dulu... bler dah naek blik k eats dier nak repair... haha.. tau x camner dier repair kad dier??? Haha... cam nie... memula ktorg pg MPH... pastue aku bc buku “The New Malaysian House” dia ngan Ijan pg cr gam utk tampal blik cip tue... haha... die kate dia buka gam br kat MPH pastue selamba badak jer lekat blik cip tue... haha...

Abis jer wat keje tue twos masuk JUSCO blik utk cr brg yg ntah ape2... aku dah x lrt nak cari sweater yg aku nak..Wak Pejal lak bli brg keperluan dier... tetiba jumpe lak ngan sorg Junior nama Alif... aku pown x brape knl sgt... ajak jer join ktorg blik... huhu... ingat nak blik ngan Cab jer... pastu tgok2 ramai sgt tgh tunggu cab... Ijan ajak jln blik IPBA. Aku lak ingat maen2 jer... trus jer ikut cdgn dier... haha...sambil tue ape g... call r mak aku kjap... tgok2 lps jer abis call dorg Tanya mana jln betul nie... aku dah rase semacam jer... alamak btol r dorg nak blik jln kaki... huhu... belasah jer la...

Ktorg tawaf MidValley n pusing blik ikut jln Abdullah Hukum... huhu... tetiba nmpak ade jejantas dr The Garden pg Abdullah Hukum.... huhu... frust n tensen btol... haha... tp dah smpai c2 nak wat camne gi kan... jln jer la... thn cab pun x nak brenti... tue r driver cab nie... org nak bg dwet pown xnak kan...Dlm tgh jln2 tue... tetiba jumpe lak sekor katak Besar giler... besar selipar aku gak r... haha.. lpas tue ktorg jln ler smpai IPBA dkat sejam gak r... haha... pastue singgah BHP kjap nak isi petrol... haha... mana ler manusia jln pakai petrol... maksud aku singgah bli air jap... pastue blik IPBA straight away...haha... smapi jerk at IPBA twos ler rase bdn sakit... tp xder la rase cam nak mampos... sbb sambil jln tue ilek jer... x der tensen2....


Ni Gambar Katak Besar td...

Tue r pengalaman aku utk hari nie... huhu... klu jln ngan Abg2 leh rase ker camnie??? Manada... huhu... k r ... xnak lg kutuk owg... x baek utk ksihatan... haha...

4 comments:

bong said...

ahaha
aku pom penah
2kali jln je g
mid. kem slm
dan slmt b'exam
kt sek2 mung k

| kiNah | said...

thxs for d comment .. insyaallah raihana dpt pny =)
kakti jwb salam ..

well da jmpa sweater yg dicarik2 ? hehe ..

~M i z a ~ said...

krus la ko pas jln blik ipba 2..hohoho~

| kiNah | said...

knal .. abg raihana kn ..
kakti ckp dia knal .. junior dia msa tunku tmenggung dlu ..
masyi tada kt umh sbb tu kinah x smpaikn slm kt dia pn .. tp masyi pn knal jgak ..