Saturday, 18 October 2008

Cita-cita...

Salam...

Hari ni aku xde wat pape pown sbb ari ni ari Sabtu... relax skit...
tetiba teringat psl Cita-cita aku dari kecik smpai besar nie...
Smua org ade cita-cita kan... Cuma yang bezanye tercapai ke x cita-cita tue...

Masa aku kecik2 dulu... aku slalu balik kampung kat S'wak... So, aku akan naek Flight ler dr Kedah ke S'wak...
n sbb selalu sgt n slalu dgr citer dr my mom... aku pown teringin ler nak jd PILOT ... klu bkn MAS pown ape2 sykt laen la... So, nama aku akan jd Kapten Mohamad Hizrian...tp sbb mls blaja... x leh ler jd kan...



Pastue, second cita-cita plak aku nak jd Civil Ingineer... bile aku tgok bangunan yg cantik2 aku mesti terfikir aku akan buat satu bangunan yang cantik... bile tringat balik... huhu... rase lucu plak... Yg bezz ble jd engineer ni, mesti ler ada Ir. kat depan kan... haha... Ir. Dr. Mohamad Hizrian... kalau ada title Datuk pown bezz gak...


huhu... lucu kan... mcm2 plak...

Interior Designer plak cita-cita aku yg ketiga... suka sangat tgok Casa Impian kat Astro Ria... yg bezznyer... aku x suka pown buka TV laen dr Discovery, National Geographic n channel yg mcm 2... Tp klu ChannelTravel and Living aku suka gak... bila tgok deco aku rasa tringin nak apply... tp klu tgok kemalasan aku... huhu... kirim salam jer la... Klu ubah deco bilik ni mmg kesukaan aku... tp jarang r... dlm 3 bulan sekali br aku 2kar deco...



Cita-cita aku yang mungkin tercapai ni adalah utk jd Guru... x kesah la Sekolah rendah @ menengah kan...skang nie aku tgh blaja kat IPBA... IPBA stand for Institut Perguruan Bahasa-Bahasa Antarabangsa... Major??? stakat nie major aku Kajian Sosial... bezz gak r... Minat gler wat geografi... tp lec geo ni tlah melunturkan semangat aku utk jd cikgu GEO... tetiba aku tringin nak sambung wat Pengurusan Perpustakaan... mcm bezz jer...Pengurusan Perpustakaan??? wow bezz tue... bleh la smbung Master n PhDnnt...

Ok.... Smpai ler kat cita2 aku yg tgh diimpikan skang nie...iaitu Lecturer... x jauh pown dr Cikgu...tp, aku akan pastikan aku amek PhD dulu r... So nama aku nnt mesti r Dr. Mohamad Hizrian... x ksah le jd lec kat Maktab @ U pown... klu kat U mungkin gaji mhl skit... tp klu nak bezz kene la keje ngan gov... haha...


Itu ler cita-cita aku dr kecik smpai skang... harap-harap x lari ler cita-cita aku skang nie...n kalau tukar pun biar le yang halal n... klu ikutkan aku... mmg bnyk cita2 aku dr kecik smpai besar... tp yg major yg aku citer td ler...

Bile SBE ari tue... aku ada tanya kat student psl cita2 dorg... huhu... mcm2 cita2 budak2... lucu pown ada gak... tp apa2 pown x elok nak kutuk cita2 org... x salah walaupun org nak jd penjual buah ciku... huhu... selagi x menyalahi undang2 n pendapatannya halal ok la...

Ok la.. itu jer la celoteh aku utk hr nie...
Doakanlah yer agar cita2 aku nie tercapai....

No comments: