Friday, 5 September 2008

Ramadhan Al-Mubarrak

Bulan Ramadhan or lebih dikenali dengan bulan Puase dah tiba lagi...
Aku rase bernasib baik sebab sepanjang 5 hari aku berpuase ni rasenya x de lagi aku ponteng... huhu... semestinya x la sebab aku dah start full puase since form 2... yg b4 tue ade la ponteng-ponteng dlm hari... selalunya demam la... Insyallah Tahun ni full lagi...

Tapi aku rase bulan puase tahun ni berbeza sikit sebab keadaan cuaca yang x terlalu panas x seperti sebelum-sebelum ni...Alhamdulillah, kurang sikit la rase letih... tp yang peliknya, rase mengantuk makin kuat even aku dah tidur dengan cukup bagi sorg yang umur sebaya aku...
Yg x bezz pun ade la, sbb bile kurang dugaan ni maksudnya kurang sikit la pahala x seperti b4...

Assignment pun banyak sangat skang ni sampai x sempat aku nak kejar... huhu... bnayak nye assignment... Next week nak kena present Teaching Aids 4 Language Classes... huhu... Group aku kene buat Puppet, bayangkan 4 orng budak lelaki kena buat puppet??? haha.. Alhamdulillah aku berjaya jugak buat Puppet tersebut dengan bantuan dr my mom... thanx Mom... Love You So Much...

Berbuka??? Hmmmm... berbuka kat KL ni mcm biase la, pegi beli mknn yang aku nak mkn kat Cafe Blok 4... lauk Ape??? lauk ape lagi... lauk mcm biase je yang Kak Ngah jual... Aku juz beli mknn yang aku mkn je la...

Peristiwa sedih???? huhu.... ni la first time aku pg antar kwn aku nak fly oversea.. Sedih woo rase... mlm 3 Sept lepas aku pegi antar Student Frenxh Cohort 2 nak fly pg prancis... ktorg satu bas hntar dorng... Naik Bas dr IPBA pkl 6.45 smpai KLIA pkl 8. Buke pose dlm Bas le jawapnye... tp x per... Alhamdulillah ok jer... Perasaan Sebak menghantui diri bile budak2 tue nak masuk dlm Departure Hall... huhu... dah x dpt aku nak citer... Next Year aku akan rase lg pengalaman ni... antar budak TESL Cohort 5 plak... Insyallah, Aku xkan tunjuk kesedihan aku... aku perlu kuat... Seperti kata Kak Long Rabiatul...

Okaylah... Dah nak Buka Puase nie... Nnt terlambat plak... ok aku pegi dulu...
Klu sempat nnt aku post lain...

5 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum sahabat
terima kasih kerana menghantar kami
alhamdulillah kami selamat sampai disini selepas 13jam lebih didalam flight, dalam keadaan cuaca yang agak sejuk 12C.
Harap yan update blog selalu supaya dapat aku tahu perkembangan semasa korang.
yang ikhlas,
lebong~

aFiQ said...

HoI Ko SeDey Sbb BuKAk PosE dLm BAs Kn..CkaP jErLa..BkN SdEy sBB dOrUNk FLy PoN..hAHaha!

anjut said...

ko sedih2 coz hantar aku heh?hahaha!x yah la sesedih.buat mcm biasa jer.tp tima kasih coz dtg haritu.semoga Allah permudahkan segala urusan korang.aminnnnn.

HizRyanz Roslee said...

Marc n Mejah...
Thanx sbb view... sedey woo lama lg nak jumpe kowg, pastue dah x leh dgr marc lebong dah...aku pon windu dgr laser mejah... korg take care... jgn laser sgt tau mejah...
Papepown.... G21 krm slm kat korg sumer...

Afiq...
itue pown salah satu sbb gak r... sedey woo x penah aku buke pose dlm bas... tp yg aku cian too kat pame r... cam nak nangis jer aku nengok 2nggu ko lame sgt...

Pame 26 said...

Eh2.Hizrryan,cmne ko tau aku tunggu AFQ lamer sgt?pergh..ingtkn tader sape perasan.

Anyway,thnx hntr kitorg.Dgr citer ade yg nek moto sbb bas tak muat.giler la.